Educație

Scolile se intrec in curatenie

Camelia Stănilă
1 nov 2007 611 vizualizări
Astazi va fi lansat un concurs intre unitatatile de invatamint, la initiativa Inspectoratului Scolar, pentru a stimula scolile sa fie curate, dar si sa respecte conditiile impuse de ASP u unitatile vor primi premii, dar vor fi si popularizate in paginile ziarului nostru

Inspectoratul Scolar va lansa astazi o competitie intre scoli, care sa stimuleze unitatile de invatamint in asigurarea unor conditii cit mai bune elevilor, mai ales la capitolul curatenie. Initiativa concursului "Pentru o scoala curata" i-a apartinut inspectorului general adjunct Emil Onea, care are in atributii si autorizarea sanitara a scolilor, aceasta si dupa ce constatarile din teren ale inspectorilor nu au fost din cele mai multumitoare. Toate scolile se vor putea inscrie in competitie, printr-o simpla cerere, pina la 15 noiembrie, dupa care vor avea loc vizite ale unor echipe de lucru, din care va face parte si un reprezentant al Autoritatii de Sanatate Publica (ASP). Competitia va avea loc diferentiat pe mediul rural si urban, fiecare unitate urmind a primi punctaje, pina la finele anului scolar. Premierea se va face semestrial, primele 6 unitati scolare din clasament urmind a primi premii si mentiuni constind in obiecte utile scolii, dar si diplome. De asemenea, si locurile 7-10 se vor alege cu diplome din partea conducerii ISJ. Mai mult, unitatile inscrise in competitie vor avea posibilitatea de a fi promovate, inclusiv in paginile ziarului nostru. "Educatia pentru formarea deprinderilor de igiena necesita intelegerea notiunii de igiena, in primul rind, ca atitudine fata de propria persoana si ca atitudine fata de viata, fata de mediul inconjurator", se arata in motivatia concursului "Pentru o scoala curata". In acordarea punctajelor vor conta curtea scolii (30 puncte), interiorul cladirii (40 puncte) si modul in care este asigurata linistea scolii, securitatea elevilor si a cadrelor didactice (30 puncte). "Vor conta aspectul scolii, curtea, daca exista un program de ecologizare a spatiului verde, daca se depoziteaza gunoaiele in pubele corespunzatoare. De asemenea, se vor avea in vedere intretinerea spatiilor de folosinta comuna, accesul la apa al elevilor, iluminarea naturala a salilor de clasa, precum si masurile luate pentru un stil de viata sanatos al elevilor - combaterea fumatului, consumului de alcool si droguri", a precizat inspectorul general adjunct Emil Onea. Astazi, la sedinta de lucru convocata de ISJ, directorii vor primi regulamentul concursului si toate aspectele ce vor fi urmarite. (Camelia STANILA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.