Educație

Bostan inca il vrea pe Tibrea director

Camelia Stănilă
1 nov 2007 1848 vizualizări
La Scoala "Duiliu Zamfirescu" Focsani va fi greu de gasit un nou manager, din cauza colectivului imbatrinit

Seful Inspectoratului Scolar, Iordache Bostan, inca il vrea director pe Laurentiu Tibrea, desi acesta si-a inaintat demisia inca de marti, din motive personale. Bostan considera ca managerul de la Scoala "Duiliu Zamfirescu" ar trebui sa ramina pe functie, astfel ca i-a mai acordat timp de gindire, cel putin pina astazi, la sedinta cu directorii. Seful ISJ a anuntat ca, deocamdata, nu are de gind sa aprobe cererea de demisie, considerind ca plecarea lui Laurentiu Tibrea ar fi o pierdere pentru scoala. "Nu ma grabesc, il mai las sa se gindeasca. Daca as fi considerat ca trebuie schimbat din functie, as fi aprobat demisia pe loc. Dar m-am consultat si cu colegii despre activitatea dumnealui si consideram ca nu este cea mai buna hotarire pe care a luat-o. Este tinar, are putere de munca ... Am observat si bunavointa din partea dumnealui, asa ca nu inteleg aceasta decizie", a mentionat ieri inspectorul general Iordache Bostan. In ciuda faptului ca ISJ a aminat o decizie in cazul lui Laurentiu Tibrea, acesta pare foarte hotarit in a renunta la functia de director. Se pare ca o mare contributie la aceasta decizie a avut-o calificativul de "bine" acordat in urma cu doua saptamini, cu toate ca acesta nu este unul final. ISJ a urmarit gradul de intocmire a documentelor scolare, la inceput de semestru, dar si activitatea directorilor, Tibrea avind 0 puncte la graficul de control. Cu toate acestea, mare parte din colectivul scolii considera ca acest calificativ afecteaza prestigiul scolii, considerata una din cele mai bune din Focsani. De altfel, gasirea unui nou manager pentru Scoala "Duiliu Zamfirescu" pare a fi o sarcina extrem de dificila, in conditiile in care colectivul este imbatrinit. "Nu mi se pare corect ca pe baza unor hirtii sa se acorde un astfel de calificativ, care ne afecteaza. Nu s-a tinut cont de rezultatele scolii. Omul trebuie judecat dupa fapte. Ne gindim si la faptul ca in scoala noastra exista 47 de oameni cu peste 30 de ani vechime in invatamint, deci care au peste 50 de ani. Este un colectiv care s-a format in scoala acesta, care a ridicat prestigiul scolii, dar la virsta aceasta nu-i mai tenteaza o functie de conducere. Ca sa fii director trebuie sa-ti si placa ceea ce faci, sa stii ce trebuie facut", a apreciat invatatorul Constantin Dragomir, care in cei 30 de ani de activitate la Scoala "Duiliu Zamfirescu" a lucrat cu mai multi directori. (Camelia STANILA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.