Educație

Laurentiu Tibrea nu mai vrea sa fie director

Camelia Stănilă
31 oct 2007 1602 vizualizări
Managerul de la Scoala "Duiliu Zamfirescu" Focsani si-a inaintat demisia, spunind ca vrea sa se dedice mai mult lucrului cu elevii u scoala este unica din judet unde se invata in trei schimburi

Directorul Scolii "Duiliu Zamfirescu" din Focsani, Laurentiu Tibrea, vrea sa renunte la functie, exact dupa 5 ani de mandat. Managerul si-a inaintat deja demisia conducerii Inspectoratului Scolar, solicitind incetarea contractului managerial chiar de miine, 1 noiembrie. Inspectorul general Iordache Bostan nu a aprobat deocamdata solicitarea, dorind sa aiba mai intii o discutie lamuritoare cu Laurentiu Tibrea, care a invocat demisia din motive personale. "O sa-l rog pe domnul director sa-mi dea mai multe amanunte, daca va fi de acord, in legatura cu aceasta demisie. Personal nu am avut semnale ca ar fi probleme de management sau de alta natura la aceasta scoala. Dar daca va fi nevoie, ne vom gindi sa punem un alt director, tinind cont ca si posturile sint blocate si nu va mai fi concurs pentru directori, cel putin pina la 31 decembrie", a declarat seful ISJ, Iordache Bostan. Directorul Laurentiu Tibrea pare insa foarte hotarit sa renunte la functie, pentru a-si dedica mai mult timp activitatilor cu elevii. "Motivele mele sint personale, nu m-am certat cu nimeni, nu sint suparat pe nimeni. Consider ca pot face mai mult pentru elevi, renuntind la functie. Mi-am facut un bilant si am considerat ca 5 ani de mandat, pe care ii implinesc pe 1 noiembrie, sint suficienti pentru mine. Eu am fost multumit de activitate, consider ca bilantul a fost unul pozitiv. Sper sa mi se aprobe cerea si sa existe doritori, care sa preia functia cu energii proaspete", ne-a spus Laurentiu Tibrea. Directorul Scolii "Duiliu Zamfirescu", cea mai mare unitate scolara din Focsani, a mentionat ca decizia sa nu are legatura cu lucrarile de reparatii capitale ce se desfasoara in cadrul scolii, cu toate ca acestea au fost tinta nemultumirilor exprimate de autoritatile locale, la inceputul anului scolar. Lucrarile sint realizate de firma General Construct, insa au fost intirziate din cauza lipsei banilor. La ora actuala, instalatia termica a scolii este functionala. "Asteptam sa vina ultima transa de bani, pentru a termina ce mai avem, chiar daca nu acopera intru totul necesarul, avind in vedere ca a trecut un an si ceva de la debutul proiectului. Sintem insa multumiti ca am reusit sa facem instalatia termica si sa avem o centrala proprie, pentru ca pe viitor, cind fiecare unitate va avea propriul buget, va trebui sa invatam sa ne gestionam singuri. Mai avem de facut doar citeva lucrari de interior, lambriuri, parchet in citeva clase. Si o extindere ar fi bine venita, sper sa ni se aprobe, pentru ca sintem singura scoala din Vrancea care invata in 3 schimburi", a mai adaugat Laurentiu Tibrea. (Camelia STANILA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.