Educație

Biblioteca va prezinta oferta culturala de pe rafturi

Iulia Crețu
31 oct 2007 919 vizualizări
Categoriile defavorizate vor beneficia in curind de donatii in cadrul programului "Biblioteca daruieste" u in decembrie Sediul pentru Copii va inaugura sala multimedia, cu internet si proiectii video u biblioteca cheama tinerii la discutii despre cultura si democratie

Biblioteca Judeteana "Duiliu Zamfirescu" Vrancea si-a prezentat ieri, la comemorarea a 85 de ani de la moartea patronului sau spiritual, oferta culturala destinata consumatorilor de informatie si de alt fel decit cea televizata. Astfel, institutia anunta un sezon plin din punct de vedere al programelor si manifestarilor la care vor fi cooptati si cititorii. Asa cum ne-a obisnuit an de an, institutia va continua proiectul "Biblioteca Daruieste", aflat la al 5-lea sezon, iar in acest an donatiile se vor indrepta catre categoriile sociale defavorizate, precum batrinii de la Oreavu si Maicanesti, dar si catre copiii de la Unirea, Odobesti. De asemenea, o donatie consistenta de carte se va indrepta catre Biblioteca Dumbraveni unde bibliotecarii au in proiect realizarea intilnirilor zonale pe teme profesionale. Bibliotecarii pregatesc surprize iubitorilor de carti, astfel ca, dupa modelul lansat de o companie de telefonie mobila, biblioteca va da carti si bonusuri celor care atrag prieteni la raftul de imprumut. Si mai mult, vor fi date utilizatorilor "carti de luat acasa". Cartea "Balansoarul cu fluturi" isi va completa noi pagini, iar autorii paginilor se vor intilni pentru a schimba impresii si idei. De asemenea, pe lista de proiecte a bibliotecii se afla si desemnarea unei zile a portilor deschise, atunci cind tinerii vor putea lua locul bibliotecarilor si vor vedea cum se are grija de carti si care este locul fiecarui volum in "puzzle-ul" Bibliotecii. In decembrie, in luna cadourilor, copiii care frecventeaza Sediul de pe Titulescu se vor bucura de internet si proiectii multimedia, iar cititorii si partenerii fideli vor primi diplome si premii speciale.


Lectii de cooltura si democratie


Si pentru ca uneori biblioteca are rol si de scoala si are in menire formarea de personalitati, bibliotecarii pregatesc generatiei tinere o serie de intilniri constructive pe teme actuale, de la literatura, arta sau filosofie si pina la primele raspunsuri la probleme legate de sistemul politic democratic. Proiectele "Fii un tinar cool" si "Invata sa fii cetatean al unei tari democratice" vor fii coordonate de fostul profesor de filosofie de la Colegiul "Al. I Cuza", Adrian Tiglea, actualmente bibliotecar. "Vrem ca tinerii sa cistige pariurile cu scoala, profesorii, prietenii si ii vom chema la discutii despre filosofie, arta, literatura, film, dezbateri despre programe culturale. De asemenea, vor fi initiate si discutii pe probleme legate de sistemul politic democratic. Vrem ca ei sa aiba incredere in cultura politica democratica. Va fi mai multa practica decit teorie", a declarat bibliotecarul Adrian Tiglea. Printre proiectele pe termen lung anuntate de Biblioteca Judeteana se numara si prezentarea cartilor care nu au ajuns niciodata in circuitul volumelor de imprumut, se va continua "recuperarea" titlurilor uitate de cititori in propriile biblioteci, iar la sectia pentru copii, povestile dintre coperti vor prinde viata. Se va lansa un club de lectura, unul de desen, dar si un atelier de Teatru de papusi. Se vor audia basme, se va picta si se vor crea papusi "in tara lui Prichindel", toate pentru a umple timpul liber al prescolarilor, dar si al elevilor de pina la 14 ani. Biblioteca asteapta in continuare parteneri si colaboratori pentru aceste programe, dar si noi idei. (Iulia CRETU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.