Educație

Maistri retrogradati

Camelia Stănilă
30 oct 2007 768 vizualizări
Inspectoratul Scolar a luat ieri in discutie desfacerea contractului de munca a 6 maistri - instructori, care nu mai indeplinesc conditiile articolului 132 din Statutul cadrelor didactice si Legea 195/2005.

Daca in cazul unuia motivul este neobtinerea definitivatului, in celelalte situatii este vorba de necompletarea studiilor. Maistrii -instructori cu studii medii au avut ca termen limita data de 1 septembrie 2007 pentru a absolvi cu examen liceul si scoala postliceala, stagiul minim de pregatire in disciplina predata fiind de cel putin 3 ani. La acest lucru se adauga si parcurgerea modulului psihopedagogic. ISJ considera ca numarul celor care nu s-au aratat interesati sa-si completeze studiile, pentru a mai putea activa in invatamint, este destul de mic. Cazuri au aparut insa atit la Palatul Copiilor, cit si la Grupul Scolar "Gh. Bals" Adjud sau Liceul Marasesti. "Acolo unde gasim titulari vom completa imediat catedra", a precizat seful ISJ, Iordache Bostan. (C.S.)


6 mediatori scolari


Inspectoratul Scolar a stabilit lista celor 6 mediatori scolari care vor activa in cadrul localitatilor cuprinse in proiectul Phare "Acces la educatie pentru grupuri dezavantajate". Pentru ca aceste localitati au populatie predominant roma, si mediatorii au fost alesi din comunitate, chiar daca nu au studiile finalizate. Astfel, la Slobozia Bradului, cu structura Cornetu, va functiona Irinel Iordan (12 clase), la SAM Chiojdeni, cu structura Luncile, va activa Loredana Paun (10 clase), la SAM Homocea va fi Luminita Lupu (10 clase), la SAM Maicanesti Marian Murgu (10 clase), iar la Scoala nr. 2 Marasesti, cu structura Scoala nr. 3 Siretu, va functiona Dorinel Coman (10 clase). De asemenea, la Timboiesti va functiona ca mediator scolar Paraschiva Mangu (8 clase), care in prezent frecventeaza clasa a IX-a la Grupul Scolar Agricol Focsani. (C.S.)


Centru de orientare la Adjud


Grupul Scolar "Gh. Bals" Adjud a solicitat Inspectoratului Scolar infiintarea unui centru de orientare scolara pentru intreaga zona a Adjudului, pentru a veni in sprijinul tinerilor. Problema a fost discutata ieri in Consiliul de Administratie al ISJ si, cel mai probabil, va avea cistig de cauza. "Centrul de orientare va fi realizat de unitatea de invatamint prin autofinantare", a precizat inspectorul general Iordache Bostan. ISJ a discutat ieri si functionarea sub efective a clasei de postliceala de la Centrul Scolar pentru Educatie Incluziva "Elena Doamna", pentru ca si tinerii cu deficiente de auz sa poata fi pregatiti intr-o meserie. (C. S.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.