Educație

Liceul Agricol vrea sa poarte numele lui Valeriu D. Cotea

Camelia Stănilă
30 oct 2007 3018 vizualizări
Lucrarile de reabilitare a liceului au intirziat, ultimul termen de finalizare dat de constructor fiind 10 noiembrie

Grupul Scolar Agricol Focsani vrea sa poarte numele academicianului Valeriu D. Cotea, lucru luat deja in discutie de Inspectoratul Scolar in sedina Consiliului de Administratie de ieri. Conducerea unitatii doreste ca acest moment sa coincida cu darea in folosinta a cladirii liceului, aflat inca in reabilitare. Potrivit directorului Florin Iamandei, alegerea academicianului Valeriu D. Cotea s-a facut mai ales ca acesta este vrincean si domeniul sau de activitate are legatura cu profilul liceului. "Valeriu D. Cotea are legatura cu Vrancea, nu puteam sa alegem pe altcineva, mai ales ca am primit si consimtamintul dinsului. In plus, este oenolog, are legatura cu profilul liceului, atit cu agricultura, cit si cu industria alimentara. Valeriu D. Cotea profesor universitar la Iasi, dar si cetatean de onoare al municipiului Focsani. Pe linga acestea, este recunoscut pe plan international, avind peste 500 de lucrari publicate in domeniu. Valeriu D. Cotea este un renume, astfel ca alegerea noastra ne si obliga", ne-a expus directorul Florin Iamandei motivele pentru care se doreste ca liceul sa poarte acest nume de rezonanta viticola. Acesta a precizat ca momentul festiv care va marca noua titulatura a Grupului Scolar Agricol nu va putea avea loc mai devreme de jumatatea lunii decembrie, din cauza lucrarilor care intirzie. Ultimul termen dat de firma Integrata Buzau, cea care efectueaza reabilitarea liceului, este 10 noiembrie. Dupa finalizarea reparatiilor, conducerea mai are nevoie de circa o luna de zile pentru a intimiza spatiile destinate activitatii educative. "Scaune si banci noi avem deja, insa ne mai trebuie jaluzele, citeva dulapuri, cuiere pentru elevi, un avizier in fiecare clasa etc. Vrem ca totul sa iasa ca la carte, astfel ca inaugurarea o vom face fie la jumatatea lunii decembrie, fie dupa vacanta de iarna", a adaugat Florin Iamandei. (C. STANILA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.