Educație

Stand-up: arta de a face oamenii sa rida in direct

Mihaela Beșleagă
30 oct 2007 1615 vizualizări
Trupa de stand-up comedy Show Time a interactionat in premiera cu publicul focsanean iubitor de poante "pe bune"

"Un om, o scena, un microfon si un public pe care omul de pe scena (stand-up-er-ul/comediantul) il face sa rida, fara sa le spuna bancuri sau sa-i gidile. In stand-up nu se spun bancuri", aceasta este esenta spectacolului de stand-up comedy, sintetizata de Tiberiu Stavar, unul dintre componentii trupei Show Time, prezenta vineri seara in Club Extrem . Focsanenii au ris, in premiera, pe glumele unor "seinfeld" autohtoni spontani, care au interactionat in permanenta cu publicul amator, "educat" la inceputul show-ului sa aplaude la poantele reusite. Textele monologurilor sint scrise de catre comediant si fiecare in parte isi "inventeaza" singur glumele. Baietii de la Show Time au iscat risete infudate sau furtunoase la poante "pe bune" despre: obiceiurile romanilor (nunta si inmormintare), expresii si intrebari stupide, reclame, filme porno, industria muzicala, viata de cuplu, intimplari de zi cu zi sau evenimente de actualitate. "De fapt, ce propunem noi? O seara putin altfel cu mult umor, un spectacol fara inhibitii, fara cenzura, pur si simplu despre viata si in care lucrurile se spun «pe bune»!", ne-a spus Tiberiu. Chiar daca inaintea show-ului publicul a fost averizat de "vulgaritatea si misoginismul" unor glume, acestea se pare ca au facut deliciul spectacolului. Cu toate ca a fost anuntat pentru ora 22.30, show-ul a inceput cu vreo ora intirziere, publicul obisnuit al Clubului Extrem lasindu-se asteptat zeci de minute. Din fericire, apetitul pentru umor a revenit repede. "Am fost foarte incintati de public. M-am temut ca oamenii s-au plictisit deja si ca ne va fi mult mai greu! Din fericire, a iesit totul bine. Promitem ca data viitoare sa nu se mai intimple sa fie asteptarea asa lunga, dar chiar nu a depins de noi de data asta! A fost o conjunctura nefavorabila. Cel mai probabil ne intoarcem in Focsani luna viitoare", ne-a spus Tiberiu Stavar dupa incheierea spectacolului. Membrii trupei "ShowTime", respectiv Mihai Bobonete, care nu a putut fi prezent la show-ul focsanean, Tiberiu Stavar, Cristian Dumitru, Catalin Bordea, au un palmares bogat de aparitii tv sau in spectacole de teatru si au jucat in sute de stand-up comedy shows. Catalin este cunoscut mai ales datorita rolurilor din serialele "Fete cu lipici" si "La bloc" de la ProTV, Cristian se lauda cu peste 500 de spectacole stand-up, iar Tiberiu are propria emisiune de divertisment la Liber Tv, "Romania beata". La glumele piperate ale baietilor de la Show Time au ris cu lacrimi si citiva tineri liberali vrinceni si vreo doi lucratori ai sectiei SRI. (Mihaela BESLEAGA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.