Educație

Dascalii din Tataranu s-au rasculat impotriva lui Ionescu

Camelia Stănilă
27 oct 2007 1063 vizualizări
Acestia au depus ieri memorii la ISJ si Prefectura, nemultumiti ca fostul director Iulian Ionescu si-a recistigat functia in instanta u profesorii au amenintat ca nu mai vin la ore, in ciuda incercarilor lui Iordache Bostan de a-i convinge sa-si reia activitatea in liniste

Cadrele didactice de la Scoala de Arte si Meserii Tataranu, dar si de la Scoala nr. 2 Bordeasca Veche s-au "rasculat" ieri impotriva fostului director Iulian Ionescu, nemultumiti ca acesta si-a recistigat functia in instanta. Ieri, timp de mai bine de o ora, acestia au discutat cu inspectorul scolar general Iordache Bostan, in incercarea de a-l convinge ca nu mai pot lucra sub conducerea profesorului Iulian Ionescu. Desi fostul director este in concediu de la inceperea anului scolar, nesustinind decit 4 ore la clasa, profesorii se tem ca acesta sa nu reinstaureze atmosfera "de teroare", pe care o acuza. Cadrele didactice au sustinut in fata lui Bostan ca orele nu se pot desfasura normal in scoala, avind in vedere ca fostul director recurge si la amenintari la adresa colegilor de cancelarie. Mai mult, ei au amenintat ca, in cazul reinstalarii lui Iulian Ionescu pe functie, nu vor mai mai veni la lucru si chiar isi vor da demisia, dar nu inainte de a reclama totul la Ministerul Educatiei. Iordache Bostan s-a declarat consternat de decizia instantei, dar a incercat sa-i potoleasca pe dascalii de la SAM Tataranu si sa-i determine sa-si reia activitatea in liniste indiferent de solutia definitiva a judecatorilor. "Va rog sa va intoarceti la locul de munca, sa continuam procesul instructiv-educativ. Nu ma bucur ca ati venit aici, pentru ca trebuie sa ne vedem de treaba. Deocamdata nici nu am vreo decizie a justitiei, astfel ca director este domnul Trandafir", a incercat sa-i potoleasca Iordache Bostan, care le-a dat dreptate profesorilor, insa ridica neputincios din umeri in fata deciziei instantei.


"Onoarea ISJ este patata"


Profesorii care au venit ieri la ISJ nu s-au lasat convinsi de argumente lui Bostan, reclamind chiar ca acelasi complet de judecata le-a dat cistig de cauza lui Banel Barbieru si lui Iulian Ionescu. "Nu mai vrem nici macar o zi sa fie director. Noi stim cum se lucreaza cu dinsul si nu se mai poate. Cum se poate lua o astfel de decizie fara sa ne intrebe cineva si pe noi? Vrem sa confirmam ce fel de om este. Ne batem joc de 40 de oameni, in favoarea a doi care fac legea... Functia o da instanta sau oamenii care lucreaza in sistem?", au spus in cor dascalii, care au facut referire la faptul ca Ionescu a primit calificativul "nesatisfacator", astfel ca nu mai poate fi director conform legii invatamintului. In aceste conditii, profesorii au acuzat si faptul ca jurista ISJ a clacat in sustinerea ambelor cauze si i-am cerut lui Iordache Bostan sa ia masuri. Dascalii de la Tataranu se pling si de situatia de la Bordeasca Veche, avind in vedere ca n-au calificative, n-au primit cei 100 de euro, iar orarul incadrarea in scoala sint schimbate zilnice de Banel Barbieru, care inca n-a renuntat la ideea ca este director. "Trebuie sa respectam legea, sa-l mai suportati poate o luna-doua, daca instanta o cere. Apoi vom lua masurile care se impun. Poate ca si instanta a gresit, poate ca unii lucratori sint implicati politic ... Prin aceasta decizie si onoarea ISJ este patata, inseamna ca noi nu sintem capabili sa luam o decizie. Va marturisesc ca am vrut sa demisionez cind am vazut decizia instantei, dar am zis sa stau ca altfel nu pot sa va ajut", a mai spus Iordache Bostan in fata cadrelor didactice de la Tataranu. Nici Emil Radu inspector pe probleme de management educational, nu a inteles decizia instantei, explicind profesorilor ca intre Iulian Ionescu si Inspectoratul Scolar exista un contract de management care include si conditiile in care directorul poate fi eliberat din functie. Printre aceste clauze se numara si calificativul de "nesatisfacator", dobindit de Iulian Ionescu la finalul anului scolar 2006-2007. De altfel, Emil Radu a precizat ca Ionescu a semnat la primirea calificativului, atunci fiindu-i detaliat punctajul obtinut. (Camelia STANILA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.