Educație

Bibliotecile, nu doar depozite de carte

Camelia Stănilă
24 oct 2007 639 vizualizări
Conducerea Inspectoratului Scolar va lua la rost si bibliotecille scolare, atit in privinta necesarului de carte, cit si a activitatii desfasurate de bibliotecari. In acest sens, Iordache Bostan a solicitat si un raport de la directorul CCD, Costica Neagu.

"Dorim sa vedem activitatea bibliotecilor scolare, pentru ca n-am vrea ca acestea sa fie simple depozite de carte. Astfel vedem si necesarul din teren, in conditiile in care bibliotecile se vor moderniza, vor deveni centre de documentare. Deocamdata avem trei asemenea centre in judet, in care vrem sa existe informatii pe suport carte, dar si pe suport electronic. Va aparea si o specialitate noua, profesorul documentarist. Prima promotie va absolvi anul viitor si astfel vom avea si cadre calificate in acest domeniu. Speram sa apara si o legislatie care sa ne permita normarea acestora. Astfel vom avea in vedere mai multe aspecte ale educatiei", a mentionat seful ISJ, Iordache Bostan. Acesta a apreciat ca peste 80% din unitatile de invatamint detin biblioteci scolare. "Stiu ca in unele unitati exista deficit de carte, incit nici nu poate fi normat un bibliotecar", a admis Bostan. (C. S.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.