Educație

Info Educatie

Camelia Stănilă
23 oct 2007 661 vizualizări
Desi erau asteptate inca de acum doua saptamini, primele trei microbuze scolare vor fi livrate Inspectoratului Scolar in aceste zile

Trei microbuze ajung in scoli


Conducerea invatamintului vrincean va decide si catre ce unitati vor fi distribuite mijloacele de transport, primele vizate fiind scolile comasate. Microbuzele marca Ford vor fi livrate de firma Neco Motors Bacau, care a cistigat licitatia de la jumatatea lunii august pentru intreaga Regiune de Sud-Est. In Vrancea trebuie sa ajunga 15 microbuze, din cele 99 licitate, insa termenul maxim de livrare este 19 decembrie 2007. (C. S.)


Doua burse "Meritul olimpic"


Doua eleve din Vrancea vor primi, in anul scolar 2007-2008, bursa de performanta "Meritul olimpic", care se acorda pentru a-i stimula pe elevii care au obtinut distinctii la olimpiadele internationale. Unirista Ioana Alexandru, laureata cu mentiune la internationala de Limba romana, dar si Corina Lefter, acum studenta in anul I la Facultatea de Filosofie din cadrul Universitatii Bucuresti, care a obtinut mentiune la olimpiada internationala de filosofie, vor primi lunar cite 265 lei. Ministerul Educatiei a aprobat deja listele cu beneficiarii acestei burse, stabilita prin HG 359/11 aprilie 2007. (C. S.)


Lipsa de specialisti la protectia mediului


La peste o luna de la inceperea anului scolar, ISJ abia a rezolvat problema catedrelor de protectia mediului de la Grupul Scolar Marasesti. Potrivit inspectorului general Iordache Bostan, la aceasta disciplina nu exista profesori calificati, insa s-a apelat la un cadru didactic care a mai predat in liceul din Marasesti. "Nu avem specialisti in domeniul mediului. Este si o disciplina mai noua, abia inclusa in nomenclatorul disciplinelor. Probabil ca in citiva ani nu vom mai avea aceasta problema", a afirmat seful Inspectoratului Scolar Vrancea. Pe de alta parte, Bostan spune ca unii profesori fug de catedrele pe care le-au dobindit, printre solicitarile primite in timpul audientelor numarindu-se si cereri de transfer de la SAM la liceu, lucru nepermis insa de metodologie. De asemenea, si unii elevi de clasa a IX-a solicita sa se transfere la alte profile sau licee, insa acest lucru se poate face abia in vacanta intersemestriala. (C. S.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.