Educație

Bostan sustine examenul de admitere la liceu

Camelia Stănilă
23 oct 2007 742 vizualizări
Inspectorul general Iordache Bostan va participa miine la evenimentul de lansare in dezbatere publica a pachetului de legi in invatamint, eveniment ce va avea loc la sediul Bibliotecii Centrale Universitare din Bucuresti

Seful invatamintului vrincean spera sa poata aduce in discutie anumite teme, printre care si procedura de selectie a elevilor, in vederea admiterii la liceu. "Sintem un grup de inspectori generali care sustinem eliminarea examenului de capacitate si care nici nu impartasim metoda tezelor cu subiect unic ca selectie in invatamintul liceal. Noi consideram ca selectia trebuie sa se faca la fiecare liceu, in conditii unitare, stabilite printr-o lege. In felul acesta nu mai exista presiuni din partea parintilor, ca elevii sa aiba note mari la teze, note care influentau admiterea. Vom vedea in ce masura putem sa ne impunem punctul de vedere, la intilnirea din 24 octombrie", a sustinut Iordache Bostan, care insa nu si-a putut expune o parere personala in privinta punctelor slabe sau a punctelor tari din noua legislatie propusa pentru invatamintul preuniversitar. Bostan a adaugat insa ca discutii exista si pe marginea admiterii in invatamintul superior, unde de asemenea se doreste eliminarea concursului de dosare, in care conteaza notele obtinute la bacalaureat, dar si in anii de liceu. (C. STANILA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.