Educație

Cit de disponibili sint dascalii vrinceni?

Camelia Stănilă
19 oct 2007 674 vizualizări
Cadrele didactice din Vrancea vor face obiectulul unui nou studiu, ce va fi demarat in urmatoarea perioada de Centrul Judetean pentru Asistenta Psihopedagogica (CJAP).

Psihopedagogii vor demara un studiu privind dorinta de perfectionare a cadrelor didactice

Daca pina acum elevii au constituit principala preocupare a specialistilor, de aceasta data se va evalua disponibilitatea cadrelor didactice pentru activitatile profesionale, in vederea optimizarii acestora. "Elevul are mobilitate mai mare, insa daca vrem reforma in invatamint trebuie umblat si la cadrele didactice. Invatamintului i se vor aloca 6% din PIB in 2008, ce-i drept mai mult pe dotari decit pe salarii, dar trebuie sa stimulam si astfel cadrele didactice. Pentru ca se pleaca foarte mult din invatamint, profesorii se duc spre locuri mai bune si e un lucru firesc. Trebuie sa recunoastem ca personalul didactic este imbatrinit si in multe cazuri de slaba calitate. Prin acest studiu dorim sa vedem si vectorii de miscare din sistemul de invatamint si disponibilitatea cadrelor didactice in a-si imbunatati metodele utilizate la clasa. Elevii vor altceva acum", a mentionat Gheorghita Cernea, cel care va coordona acest studiu. Specialistii din cadrul CJAP se mindresc cu faptul ca studiile elaborate pina acum au tras primele semnale de alarma in privinta numeroaselor probleme legate de viata elevilor. Psihopedagogii vrinceni au radiografiat comportamentele deviante in rindul tinerilor, de la violenta verbala si fizica, la furt, minciuna, consum de droguri, absenteism sau trafic de fiinte umane. De altfel, violenta si absenteismul au fost doua teme abordate si prin studii separate, in contextul in care sint cele mai raspindite fenomene in mediul scolar. De asemenea, CJAP a facut sondaje in rindul tinerilor vizind oportunitatea introducerii uniformei sau importantei lecturii, dar si despre efectele plecarii in strainatate a parintilor. (C. STANILA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.