Educație

Olandezii vor lucra cu copii neprotezati auditiv

Camelia Stănilă
18 oct 2007 698 vizualizări
Ieri, la Centrul "Elena Doamna" a debutat ce de-a doua sesiune de lucru din cadrul proiectului Rondo, pentru deficientii de auz u vor fi organizate si ateliere de lucru cu audiologii si logopezii din trei judete

Expertii olandezi in problematica deficientilor de auz vor vedea la Focsani cum se lucreaza si cu copii neprotezati, in cadrul celei de-a doua intruniri plenare din cadrul proiectului Rondo, ce a debutat ieri la Centrul pentru Educatie Incluziva "Elena Doamna". La Focsani au venit si reprezentanti ai Departamentului de perfectionare a cadrelor didactice de la Facultatea de Psihologie si Stiinte ale Educatiei din Iasi, alaturi de delegatii din Vaslui si Buzau, celelalte doua judete implicate in acest proiect realizat cu sprijinul Institutului Viataal din Olanda si finantat de Ministerul de Externe al Olandei. Pina la finele acestei saptamini vor avea loc mai multe ateliere de lucru, accentul punindu-se indeosebi pe practica, pe lucrul cu copiii deficienti de auz. Astfel, se va avea in vedere un plan de interventie personalizat pentru copiii surzi, in functie si de dotarile existente in Romania. "Vom avea ateliere de lucru pe audiologie, cu expertii din Buzau, Vaslui si Vrancea. Se va lucra cu noi formulare de audiograme si vom aborda noi tehnici de evaluare a auzului. In acelasi timp se va face un necesar de nevoi pentru cabinetul de audiologie din scoala, sa vedem cum putem lucra pe dotarile noastre si cum ne putem perfectiona. La cabinetul de recuperare a auzului si limbajului se va lucra cu profesorii psihopedagogi. Acolo echipamentul a fost achizitionat, astfel ca vom lucra cu noile dotari pentru dezvoltarea limbajului. Expertii din Olanda vor avea ocazia sa vada cum se lucreaza cu copii neprotezati, ca si la noi se face performanta, chiar daca este dublata de mult mai multa munca. Pentru copiii ne vom lupta insa sa obtinem dotari, sa-i protezam auzitiv pe toti, cum e in Olanda", a precizat inspectorul pentru invatamint special din cadrul ISJ Vrancea, Felicia Panaite. In cadrul acestui schimb se experienta sint implicati si reprezentantii Caselor Corpului Didactic din cele trei judete, care vor lucra la realizarea unor materiale informative de specialitate, dar si la o pagina web dedicata proiectului Rondo. (Camelia STANILA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.