Educație

Incalzirea pune probleme in 6 scoli

Camelia Stănilă
17 oct 2007 775 vizualizări
Conducerea ISJ spera ca vremea sa se mentina buna pina cind primariile vor rezolva situatia instalatiilor termice

Primul val de frig din acest sezon a adus in actualitate problema incalzirii unitatilor de invatamint. Desi sefii invatamintului spun ca Vrancea sta bine la acest capitol, probleme au fost semnalate in 6 unitati de invatamint, indeosebi acolo unde lucrarile de reabilitare sau reparatii nu sint finalizate. Scoala I-IV si gradinita Sindrilari- Reghiu, Liceul "Emil Botta" Adjud, Grupul Scolar de Industrie Usoara Focsani, Scoala Poiana Cristei si unitatile din Burca si Iresti, comuna Vidra sint deficitare la partea de incalzire, potrivit situatiei intocmite de adjunctul ISJ, Emil Onea, pentru a fi inaintata Ministerului Educatiei. "Pina acum am primit 41 de rapoarte din scoli privind stadiul pregatirii pentru iarna. Din pacate, mai sint scoli si gradinite care nu au incalzire si vom lua legatura cu primariile pentru a rezolva problema. O problema exista la Sindrilesti. Nici la Liceul «Botta» instalatia termica nu este gata. Sincope sint acolo unde sint inca lucrari neterminate, astfel nici incalzirea nu este pusa la punct. In 20 de unitati nu s-au finalizat lucrarile, dar conform intelegerii cu constructorii ar trebui finalizate in noiembrie-decembrie. Nu putem spune ca nu s-au respectat termenele. Daca vremea mai tine cu noi, nu este o problema grava. La Burca si Iresti nu este pusa centrala, aici urmeaza sa vina bani pentru finalizarea lucrarilor si apoi va fi rezolvata si problema incalzirii. Si la Poiana Cristei problema e partial rezolvata. De altfel, unele scoli si-au pastrat sobele, pentru a putea incalzi cu lemne unitatea", a afirmat inspectorul general adjunct Emil Onea. Printre unitatile care si-au pastrat arhaicele sisteme de incalzire se numara Iresti, dar si Scoala Timboiesti, unde s-a achizitionat un sistem nou de termoficare, prin circuite subterane ale apei, unic la nivelul judetului Vrancea, dar care inca nu a putut fi pus in functiune. (C. STANILA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.