Educație

Dosarele de autorizare ar putea fi transmise de ISJ

Camelia Stănilă
16 oct 2007 701 vizualizări
Inspectorul general Iordache Bostan vrea ca toata documentatia de avizare si autorizare sanitara a scolilor sa treaca prin mina adjunctului Emil Onea, pentru a fi sigur ca actele sint in regula. Seful ISJ a precizat ca va inainta aceasta propunere colegilor, in cadrul Consiliului de Administratie, care a avut loc ieri dupa-amiaza.

Conducerea invatamintului vrea sa se convinga ca unele dosare nu indeplinesc criteriile ASP

Desi a venit termenul de 15 octombrie dat ca limita de Autoritatea de Sanatate Publica (ASP), foarte putine scoli au mai inaintat cu dosarele de autorizare, astfel ca Iordache Bostan cauta o noua solutie tehnica de obtinere a avizelor. "Vrem sa stabilim niste pasi concreti pentru obtinerea autorizatiilor sanitare. Ne-am gindit ca dosarele sa treaca mai intii pe la noi, sa vedem daca sint complete, sa oferim ajutor daca e cazul si, cind se string mai multe, sa ducem noi dosarele la ASP. Sa eliminam o veriga, ca directorii sa nu mai zica ba ca au fost la ASP si le mai trebuie o chitanta sau ca le-a fost respins dosarul... Nu sint multumit de aceasta activitate a directorilor. Nu zic ca nu exista si motive temeinice, dar si este si o delasare din partea lor. Macar acolo unde sint conditii sa obtinem documentul, ar fi si pacat sa nu", a afirmat Iordache Bostan. Acesta a mentionat ca nu doreste sa se ajunga la sanctiuni, astfel ca nici ISJ nu va lua masuri deocamdata impotriva directorilor, mai ales ca in unele cazuri nu s-au terminat lucrarile de reabilitare. Obtinerea autorizatiilor sanitare va fi insa un criteriu in acordarea calificativelor. "Nu in toate situatiile autorizatia se putea obtine pina la o anumita data, dar directorii care o puteau face pina la 15 octombrie vor fi in vizorul domnului Onea", a atentionat seful ISJ


500 de mii euro pentru proiectul "Acces la educatie"


Inspectoratul Scolar spera ca Vrancea se va numara printre judetele care vor beneficia de finantare


Conducerea Inspectoratului Scolar Vrancea este optimista in obtinerea unei finantari de 500 de mii de euro in cadrul programului Phare 2004 "Acces la educatie pentru grupurile dezavantajate", care a fost analizat recent la nivel national. Inspectorul general Iordache Bostan, care este si coordonator al proiectului la nivel judetean, care include si "A doua sansa", a precizat ca semnalele din cadrul intrunirii din 7-13 octombrie au fost pozitive. "Avem sanse mari, avind in vedere ca ne-am numarat printre judetele care au fost convocate cu o echipa extinsa, am fost 18 persoane, inclusiv de la compartimentele de contabilitate si investitii din cadrul ISJ. De altfel, unele judete au primit deja raspunsul ca nu au proiecte aprobate, ceea ce nu s-a intimplat in cadrul nostru", a precizat seful ISJ Vrancea, Iordache Bostan. Acesta este de parere ca proiectul "A doua sansa", care se implementeaza la nivelul a 6 comune, Homocea, Chiojdeni, Marasesti, Slobozia Bradului, Maicanesti si Timboiesti, este util si va avea rezultate bune la nivelul judetului. "La conferinta finala a proiectului, care a avut loc la Poiana Brasov, am aflat cu bucurie ca Romania a dezvoltat acest proiect in conditii mult mai bune decit alte tari din Europa. Lucrurile au demarat foarte bine, deja in 5 judete s-a aprobat proiectul. Sper ca si pentru noi va sosi aprobare cit de curind", a mai completat Bostan. Proiectul Phare 2004 "Acces la educatie pentru grupuri dezavantajate" vizeaza comunitatile sarace, cu nivel scazut de educatie, comunitatile in care se inregistreaza cazuri de segregare pe criterii etnice sau sociale, dar si copiii cu nevoi speciale. (C. STANILA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.