Educație

Incep cursurile la Petre Andrei

Camelia Stănilă
15 oct 2007 1418 vizualizări
Decanul Doru Tompea si sefii de catedra din cadrul Universitatii "Petre Andrei" din Iasi s-au intilnit ieri cu studentii din Focsani

Studentii focsaneni ai Universitatii "Petre Andrei" (UPA) din Iasi s-au intilnit ieri cu cei din conducerea institutiei, la Teatrul Municipal "Mr. Gh. Pastia", in cadrul unui moment festiv menit sa marcheze debutul anului universitar. Doru Tompea, decanul Facultatii de Psihologie si Asistenta Sociala din cadrul UPA din Iasi, alaturi de sefii de catedra, dar si de reprezentantii Facultatii de Stiinte Politice, le-au prezentat studentilor din primul an specializarile din cadrul universitatii si programele de master, dar au si incercat sa le deschida apetitul pentru cursuri, in cadrul cuvintarilor tinute. Mariana Caluschi, sefa catedrei de psihologie, le-a vorbit studentilor si despre masterul in "familie si cuplu", sau cel in "Consiliere psihosociala si reintegrare prin probatiune", specializari cautate la ora actuala, dar si despre cele 5 masti pe care si le iau oamenii (a fugarului, dependentului, masochistului, rigidului sau dominatorului), in incercarea de a-i face si mai curiosi pe "boboci". Ancuta Daniela Tompea, sefa catedrei de asistenta sociala, a tinut sa mentioneze ca 9 din cele 13 programe de master din cadrul UPA sint sub coordonarea facultatii din care face parte. In plus, aceasta a precizat ca masterul in management educational a fost realizat la initiativa Centrului de Studii Focsani. Profesorii universitari au vorbit si despre noul master in "psihologie politica si leadership", despre specializarile in administratie publica, dar au si prezentat si cel mai recent produs al dascalilor de la UPA, "Enciclopedia dezvoltarii sociale". Studentii, care nu au participat insa intr-un numar foarte mare la manifestarea de ieri, au primit si un CD cu toate informatiile necesare, inclusiv programul pe primul semestru, sistemul de credite, dar si toate documentele care atesta legalitatea UPA din Iasi- 2002 (infiintata prin Legea nr. 408/2002), in lupta inca neincheiata cu UPA Iasi - 1999, care are in componenta Facultatile de Drept si Economie, sub conducerea prof. Nicolae Niculescu. Ministerul Educatiei a emis, la finele lunii trecute, un ordin ce urmareste readucerea Universitatii "Petre Andrei" din Iasi in cadrele legale de functionare, prin alegerea unor structuri de conducere care sa corespunda normelor sistemului de invatamint si care sa fie validate de MECT. Sub numele de "Petre Andrei" functioneaza doua structuri distincte, dar potrivit unei decizii a Inaltei Curti de Casatie si Justitie doar UPA din Iasi- 2002 este legala. (Camelia STANILA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.