Educație

Unde mergem in week-end?

Mihaela Beșleagă
12 oct 2007 776 vizualizări
Teatrul Municipal "Mr. Gh Pastia" vrea sa reediteze succesul pe care l-a avut cu piesa lui A. P. Cehov, "Fericire conjugala", in regia lui Mihai Lungeanu. Piesa se va juca din nou pe scena focsaneana simbata si duminica, 13 si 14 octombrie, incepind cu ora 18.30.

Vreti "Fericire conjugala", mergeti la Teatru!

Vor interpreta: Paula Grosu, Sorin Francu, Adrian Radulescu, Adina Andrei, Valentin Cotiga, George Rusu. Teatrul va gazdui si luni, asa cum a obisnuit deja publicul, un spectacol de lectura, la care intrarea este libera. In sala foaier, la ora 18.30, vor recita "Inundatia" si "Treziti-va in fiecare dimineata!" de Teodor Mazilu actorii Adina Andrei, Adrian Ciglenean, Sorin Rusu si Valentin Cotiga. "Speram sa fie pe placul publicului. Vom incerca sa inmultim numarul spectacolelor pe saptamina. Vom mentine ziua de luni pentru spectacolele de lectura si vom stabili si un autor al lunii, in luna octombrie ne-am gindit la Teodor Mazilu", ne-a spus Georgeta Vioreanu, secretar literar al Teatrului. (M. B.)


Film nou in sala calduroasa


Cinefilii sint asteptati si in acest sfirsit de saptamina la sala de cinematograf din incinta Ansamblului "Tara Vrancei" (fosta Balada), unde va rula filmul "Lunetistul", cu Mark Wahlberg. Proiectiile vor avea loc vineri, simbata si duminica, incepind cu ora 15.00. Pretul unui bilet este de 5 lei. Organizatorii tin sa precizeze faptul ca, spre deosebire de alti ani, cind in sala de cinematograf era foarte frig, din acest an temperatura este mult mai ridicata, sala oferind conditii optime de vizionare. In cadrul programului de vizionare de filme, Ansamblul "Tara Vrancei" desfasoara un proiect cu Centrul "Elena Doamna", prin care in fiecare vineri si simbata, un grup de copii cu nevoi speciale vizioneaza gratuit filmul saptaminii. In viitor se doreste apropierea de cinematograf si a persoanelor de virsta a treia. (M. B.)


Ziua Spaniei, sarbatorita la Ateneu


Patria lui Don Quijote isi serbeaza astazi ziua nationala. Cu aceasta ocazie, Ateneul Popular "Mr. Gh. Pastia", in colaborare cu Centro de Apertura Hispanica Espana, care functioneaza in incinta Liceului Pedagogic "Spiru Haret" Focsani, organizeaza o manifestare dedicata acestui eveniment. Focsanenii sint invitati, incepind cu ora 10.30, in sala "Florentin Delmar" unde va avea loc o prezentare a Spaniei, in cadrul programului "Civilizatiile lumii", coordonat de Odette Irimiea. In plus, va mai avea loc o expozitie de carte, care face parte dintr-o donatie oferita de Institutului Cervantes Bucuresti. Cei prezenti se vor putea delecta urmarind proiectia filmului spaniol "Todo sobre mi madre". Manifestarea se deruleaza cu sprijinul Institutului Cervantes si al Bibliotecii Judetene "Duiliu Zamfirescu". (I. C., M.B.)


Salonul Crizantemei


Iubitorii florilor si plantelor ornamentale se pot bucura pina duminica de o explozie de parfum si culoare, in cadrul expozitiei Salonul Crizantemei, gazduit de Sala Polivalenta. Puteti admira si cumpara flori si plante din cele mai diverse, la preturi promotionale, aduse la Focsani de mai multi comercianti. In plus, in cadrul Galeriei de arta puteti achizitiona obiecte decorative si tablouri. Expozitia este organizata de Galeriile de Arta Hidalgo, in colaborare cu Directia Judeteana pentru Sport. (M. B.)


Tudor Gheorghe, cu vechi refrene la Focsani


Prestigiosul artist, celebru pentru interpretarea magistrala a pieselor "Salcimii", "A venit un lup din codru", "Dorul calator" sau "Dona Clara", Tudor Gheorghe vine sa concerteze pentru focsaneni. Premiera spectacolului "Parfumele nebunelor dorinti, vechi refrene pe nedrept uitate" va avea loc luni, 12 noiembrie, in sala Ateneului Popular "Mr. Gh. Pastia", incepind cu ora 19.00. Orchestratorul si dirijorul care il acompaniaza pe maestru este Marius Hristescu. Biletele pot fi achizitionate de la Casa de bilete a Ateneului, de luni pina joi intre orele 9.00 - 17.00, vineri intre orele 9.00 - 14.00 si simbata, duminica intre 11.00 - 14.00. "De fiecare data cind il ascult, si asta se intimpla des,Tudor Gheorghe imi confirma banuiala ca poezia romaneasca, populara si culta, poate misca muntii", spunea Marin Sorescu in 1988 despre marele artist. (Mihaela BESLEAGA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.