Educație

Lupta impotriva drogurilor se face cu desene si afise

Iulia Crețu
11 oct 2007 5164 vizualizări
Adolescentii il considera interesant pe printul Harry, care a prizat vodca pe nas intr-o excursie in Namibia

Ieri s-a sarbatorit timid in Focsani Ziua Antidrog, manifestarile avind loc mai ales prin expozitii tacute de desene si afise in cadrul Saptaminii Prevenirii Criminalitatii. Centrul Antidrog a participat la evenimente prin inminarea de pliante tinerilor si purtarea de discutii pe tema cliseelor de acum si a efectelor negative pe care drogurile, fie ele stupefiante, medicamente, alcool sau tutun, le au asupra consumatorului, dar si asupra celor din jurul lui. Holul Salii de lectura a Bibliotecii Judetene a gazduit o expozitie de desene tematice realizate de elevii scolilor din Focsani. Acestea au fost selectate de reprezentantii Centrului de Evaluare si Prevenire si au fost lipite pe peretii institutiei, atragind atentia celor care frecventeaza de obicei biblioteca. Mesaje precum "Fii destept, nu te lasa invins" sau "Nu iti transforma visul intr-un cosmar" au razbatut firav de pe bucatile de hirtie. Au avut concurenta mare din partea tabloidelor. "Desenele au fost selectate la concursul lansat de Centrul Antidrog, iar cele mai bune au ajuns la noi. Pe linga desene, am pregatit si carti cu specific, din domenii precum delicventa juvenila sau prevenire antidrog", a declarat bibliotecarul Nicoleta Oprisan. Chiar daca Vrancea nu este cunoscut ca fiind un judet al consumatorilor de droguri, recentele scandaluri cu linii de praf alb in care au fost implicati mai multi tineri ar trebui sa dea de gindit. Liceele si colegiile declara ca nu se consuma droguri, insa numarul celor care fumeaza la coltul clasei a crescut considerabil, iar virsta celor cu vicii a scazut din ce in ce mai mult. Parte din vina pentru panta descendenta reprezentata de alcool, droguri, sex si violenta pe care din ce in ce mai multi tineri incep sa calce o poarta si promovarea excesiva pe canalele media a unor false modele. Nu mai departe de zilele trecute, pozele cu printul Harry prizind vodca pe nas in timpul unei vacante deocheate in Namibia au facut deliciul adolescentilor. Comentariile nu au intirziat sa apara, fie ca au fost facute in gluma, in microbuz, inainte de a ajunge la cursuri. Unii chiar au spus ca e "meserias gagiul". "L-ai vazut pe print in ce hal s-a distrat cu gasca? Cred ca vodca bagata pe nas iti da senzatii mai mari decit daca o bei din sticla. E dat naibii tipul! Cred ca a crizat-o pe bunica-sa...", se amuzau de ultima pagina din tabloidul "Libertatea" doi adolescenti. Si cu siguranta e mai interesant Printul decadentei moderne Harry decit fituica trasa la xerox despre moartea alba, impartita de specialistii antidrog. Cea din urma ajunge in prima pubela de gunoi, imaginea distractiei care te duce pina in Nirvana ramine! Chiar daca risti sa nu te mai intorci de acolo... (Iulia CRETU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.