Educație

Sergiu Nicolaescu este asteptat la Focsani

Cristi Irimia
10 oct 2007 804 vizualizări
Stagiunea teatrala debuteaza cu doua premiere: "Citeva palme false", de Paul Everac, si "Hangita" lui Goldoni

>Celebrul actor Sergiu Nicolaescu se afla pe lista invitatilor autorului piesei de teatru "Citeva palme false", Paul Everac, acesta din urma dorind sa aduca la Focsani si alte nume sonore. Actiunea sa se datoreaza premierei din 19 octombrie, cind doi actori focsaneni, Paula Grosu si Sorin Rusu, vor fi protagonistii piesei mai sus amintite. "Citeva palme false" s-a jucat prima oara in Romania in 1969, iar versiunea pe care vrincenii o vor putea vedea combina teatrul cu cinematografia. "Pe lista de invitati pe care o are domnul Paul Everac se afla atit Sergiu Nicolaescu, cit si alte personalitati din lumea culturala. Speram sa avem parte de o premiera frumoasa a piesei, cu cit mai multi spectatori in sala teatrului", ne-a declarat Georgeta Vioreanu, secretar literar in cadrul Teatrului Municipal Focsani. Practic, pe 19 octombrie se va deschide stagiunea teatrala vrinceana, pentru ca pe 21 octombrie sa fie prezentata iubitorilor de gen alta premiera. Este vorba de "Hangita", de Carlo Goldoni, in regia focsanencei Gina Lazar. Pina la deschiderea oficiala a stagiunii, focsanenii se vor putea delecta cu piesa "Fericire conjugala", prezentata in zilele de 13 si 14 octombrie. Ulterior, pe 26 si 27 octombrie, va fi reeditat succesul "Badaranii", piesa scrisa tot de Carlo Goldoni. In distributie se va face o modificare, rolul lui Felice, jucat de Bianca Cristea, urmind sa-i revina Ralucai Urea. Schimbarea se datoreaza faptului ca bucuresteanca Bianca a devenit mamica, in urma cu doua zile, fiind astfel nevoita sa ia o pauza de citeva luni. "Bianca Cristea are un baietel sanatos tun, totul e in regula din acest punct de vedere. Ii dorim sa se refaca in liniste dupa nastere", a spus Aniela Petreanu, cea care joaca, de asemenea, in "Badaranii". Aniela s-a aflat luni la Focsani, prezentind spectacolul-lectura "Va urcati la prima?", de Teodora Herghelegiu. Aniela Petreanu a cistigat recent Premiul "Sica Alecsandrescu", interpretind monologul mai sus mentionat, in cadrul Galei Tinarului Actor de la Mangalia. De altfel, in fiecare zi de luni, de la 18.30, iubitorii de teatru vor putea urmari cite un scurt spectacol-lectura. (Cristi IRIMIA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.