Educație

Grupul Scolar de Electrotehnica este Colegiu Tehnic

Camelia Stănilă
10 oct 2007 2622 vizualizări
Grupul Scolar de Electrotehnica Focsani va purta, incepind cu acest an scolar, denumirea de Colegiul Tehnic "Edmund Nicolau".

Ministerul Educatiei a aprobat schimbarea denumirii liceului si conferirea noului statut, ce implica mult mai multe responsabilitati. Conducerea unitatii a facut demersurile necesare inca de anul trecut, pe baza numarului de elevi si rezultatelor obtinute in specialitate. "Aceasta aprobare vine ca o apreciere la adresa Grupului Scolar de Electrotehnica. Noua denumire va intra in vigoare incepind cu anul scolar 2007-2008", a precizat inspectorul general Iordache Bostan. Noul Colegiu Tehnic va purta numele unui specialist in electrotehnica, savantul Edmund Nicolau, recunoscut la nivel national. De precizat ca liceul focsanean scolarizeaza un numar impresionat de elevi, 1.550, in cadrul a 60 de clase de diferite profiluri si nivele: 13 clase ciclul inferior, 16 clase ciclul superior ruta directa, 7 clase la SAM, 6 clase An de completare, 8 clase liceu ciclul superior ruta progresiva, 9 clase de seral, dintre care una cu frecventa redusa si o clasa la maistri. De mentionat ca Grupul Scolar de Electrotehnica este cea de-a patra unitate vrinceana care obtine statulul de colegiu, dupa liceele Unirea, Cuza si Economic. (C. S.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.