Educație

Bani necheltuiti pe proiecte

Camelia Stănilă
9 oct 2007 652 vizualizări
Scolile din mediul rural care au cistigat finantari in runda a III-a de proiecte de grant nu s-au grabit deloc sa-si utilizeze sumele alocate.

Desi termenul a expirat pe 30 septembrie, nici jumatate din scoli nu au terminat banii

Desi termenul a expirat la 30 septembrie, nici jumatate din cele 18 unitati beneficiare de fonduri nu si-au cheltuit toti banii, care s-au ridicat in aceasta runda la peste 285 mii lei. Doar patru scoli au ajuns cu soldurile pe zero, si anume Mircesti, Movilita, Racoasa si Tifesti, desi la aceasta din urma unitate exista o problema din cauza contabilului primariei, care a incurcat unele deconturi. Potrivit economistului Ionut Danisor din cadrul Unitatii Judetene de Implementare a Proiectelor (UJIP), Primaria Tifesti trebuie sa vireze inapoi 40 mii lei, pentru ca scoala sa poata face achizitia finala din proiect. "Banii trebuiau cheltuiti pina la 30 septembrie, dar majoritatea scolilor au inca solduri frumusele. Perioada de implementare a fost de 9 luni consecutive, in conditiile in care banii au fost primiti in decembrie 2006. O cauza este neimplicarea cadrelor didactice pe perioada vacantei in realizarea proiectelor, nepasarea si greselile unor contabili din primarii, care au facut decontari eronate ... Scolile beneficiaza de tot sprijinul nostru, numai sa se miste ceva. Nu trebuie sa ne apuce Craciunul cu bani in cont, pentru ca deja trebuie sa inceapa urmatoarea runda de finantare", a atras atentia Ionut Danisor. Potrivit acestuia, in runda a patra de finantare s-au inscris 12 proiecte, majoritatea provenind din scolile mici, cu clase I-IV, ceea ce i-a bucurat pe reprezentantii UJIP. Din pacate, in aceasta etapa vor fi finantate in medie 4-5 proiecte, la nivelul fiecarui judet. Cistigatorii granturilor vor fi cunoscuti in perioada imediat urmatoare. (C. STANILA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.