Educație

Au existat practici ilegale la Gradinita nr. 18

Camelia Stănilă
4 oct 2007 3408 vizualizări
Recunoaste directorul unitatii Laura Marginean, precizind insa ca acestea au fost intrerupte de la venirea sa in functie u directoarea Gradinitei nr. 18 s-a aparat ieri impotriva acuzatiilor ce i-au fost aduse prin scrisorile anonime sosite la Inspectoratul Scolar

Laura Marginean, directoarea Gradinitei cu program prelungit nr. 18 din Focsani, a replicat ieri fata de acuzele aduse prin scrisorile anonime ajunse in ultima perioada la Inspectoratul Scolar. Acestea faceau referire la anumite sume de bani pe care si le-ar fi insusit aceasta din comisioanele strinse in urma activitatilor desfasurate in unitate. Laura Marginean s-a declarat nemultumita de faptul ca a aflat din presa de reclamatiile ajunse la adresa ei, precizind ca motivul intrevederii cu Iordache Bostan a fost cu totul altul, si anume lamurirea acuzelor facute de consilierii locali Ion Vlase si Mirela Bizna, cu privire la taxele de inscriere a copiilor, intre 700- 1.000 lei, care s-ar percepe la Gradinita nr. 18. Laura Marginean recunoaste ca aceste practici au existat, insa nu sub actuala conducere a unitatii. "A existat aceasta practica ilegala, discriminatorie, la Gradinita cu program prelungit nr. 18, pina la venirea mea pe aceasta functie, lucru care s-a facut in urma promovarii unui concurs de competente si nu pe delegatie sau pe criterii politice. Am prezentat in Consiliul de Administratie, in prezenta inspectorului de specialitate Cristina Mazilu, precum si fostului inspector general Danut Popoiu si primarului Decebal Bacinschi ca aceste practici ilegale nu pot fi continuate. Aveam o cariera de director in spate cind am venit aici, cunosteam legislatia si repetatele notificari ale Ministerului referitoare la faptul ca aceste taxe sint total interzise. La ora actuala nu exista nici un contract de sponsorizare semnat de mine, nu exista nici o dovada ca am luat taxe sau alte sume de bani de la parinti", a subliniat Laura Marginean, care a caracterizat aceste practici drept "comuniste".


"Comisioanele au fost utilizate in folosul copiilor"


Directoarea a adugat ca asteapta auditul financiar al Inspectoratului Scolar, pentru a dovedi cele afirmate, insa considera ca declaratiile facute in presa de inspectorul general Iordache Bostan, inainte de rezultatul controlului, ii afecteaza imaginea. Marginean considera reclamatiile anonime "o oglinda a lasitatii unor oameni care nu vor sa-si decline identitatea, pentru ca nu o au", insa a dorit sa aduca precizari referitoare la comisioanele care se string din anumite spectacole sau carti comercializate de educatoare. "La fel ca si la alte gradinite din Focsani si din tara, si noi comercializam aceasta revista Pipo, la care cred ca se face referire in reclamatii, care de altfel este avizata de Ministerul Educatiei. La pretul de 3 -3,5 lei, aceasta s-a bucurat de un comision de 20%, ca si alte carti. Nici eu si nici celelalte educatoare care comercializeaza aceasta revista nu ne-am insusit acesti bani, cum poate ar fi fost firesc, ci au fost gestionati de casiera, cu stirea comitetului reprezentativ al gradinitei si al liderului de sindicat. Avem toate facturile si bonurile fiscale pentru a dovedi ca aceste comisioane au fost folosite tot in interesul copiilor, pentru imbunatatirea bazei materiale si a spatiului educational", a mentionat Laura Marginean. Ea a precizat ca s-a consultat si cu parintii in privinta fotografiilor sau spectacolelor care s-au realizat in gradinita. "Copiii sint dusi la Ateneu, la teatru, iar uneori vin spectacole in cadrul gradinitei. Chiar avem un contract cu Ateneul, din care reies si comisioanele care au fost date, bani ce au intrat in bugetul de autofinantare", mai spune directoarea. De altfel, ieri, in unitate si-a facut aparitia si controlul de audit. Reprezentantul ISJ s-a declarat nemultumit ca Laura Marginean a vorbit cu presa, inainte de un rezultat al controlului, insa a uitat sa precizeze ca si ISJ a procedat identic, incorect, in privinta reclamatiilor, fara a avea dovezi certe in sensul celor reclamate in anonime. (Camelia STANILA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.