Educație

Promotia 1967 s-a reintilnit la Cuza

Camelia Stănilă
1 oct 2007 1510 vizualizări
Pomotia 1967 a Liceului "Al. I. Cuza" din Focsani, acum colegiu national, au reusit sa se revada, simbata, dupa 40 de ani de la absolvire.

Dupa 40 de ani de la absolvire, cuzistii au reusit sa-si revada si 5 dintre profesori

Emotiile specifice unei asemenea reintilniri nu puteau sa lipseasca, mai ales ca o parte dintre fosti elevi s-au revazut acum pentru prima data. Si asta cu toate ca reuniuni similare s-au mai facut la 10 si 20 de ani. "Am reusi sa-mi reintilnesc colegii abia acum si, spre suprinderea mea, dupa 40 de ani, i-am recunoscut. Am imbratisat cariera militara si am mers prin multe orase, n-am reusit sa particip la reuniunile de pina acum. Viata ne-a dus in toate colturile tarii, iar acum e placut sa vorbim despre realizari, despre copiii nostri, mai ales", ne-a spus Vasile Baldin, unul dintre organizatorii reintilnirii de 40 de ani. De altfel, multi dintre fostii elevi s-au mindrit cu copiii si chiar cu nepotii lor, unii la rindul lor absolventi ai Colegiului "Al. I. Cuza". Simbata nu a lipsit nici traditionalul apel, astfel ca fostii elevi au mai spus inca o data "prezent" la strigarea catalogului celor 6 clase. Absolventii cuzisti ai promotiei 1967 au fost extrem de emotionati sa-si revada si cinci dintre fostii profesori, ocazie cu care amintirile din timpul liceului au reiesit la iveala, mai vii ca niciodata. "Uite pe acolo saream noi geamul in curte", si-au reamintit doua din fostele absolvente, atunci cind participantii au iesit in curtea interioara pentru fotografia de grup. Fie ca au invatat sau nu cu placere la orele lor, fostii elevi le-au multumit dascalilor pentru ca i-au pregatit pentru viata. Potrivit unei statistici prezentate de un fost cuzist, profesorul universitar Gheorghe Simionescu, de la Universitatea Bacau, din cei 210 de absolventi, 20 au devenit ingineri, 10 economisti, 16 profesori, 8 tehnicieni, 9 militari, 15 contabili, 13 juristi, 8 asistenti medicali, 4 medici, 3 medici veterinari, 14 functionari, 2 maistri. Daca fostii elevi au regretat ca despe 45 dintre colegi nu se mai stie absolut nimic, mai trist a fost insa constatarea ca 25 au decedat. "Se mai chiulea si pe vremea noastra. Imi amintesc ca fugeam cu clasa in cring, la cules de viorele", si-a reamintit si Gheorghe Simionescu, care de asemenea s-a ocupat de organizarea reuniunii, alaturi de Vasile Baldin si Paulina Codrea. Fostii cuzisti s-au retras simbata la un restaurant din Focsani, pentru a mai rememora intimplarile din ultimii 40 de ani. Majoritatea si-au exprimat intentia de a se revedea mult mai des de acum incolo, poate chiar in fiecare an, pe clase. (Camelia STANILA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.