Educație

Revista elevilor pentru parinti a avut succes la Mircesti

Camelia Stănilă
28 sep 2007 1529 vizualizări
Primul numar din "Clepsidra" a fost lansat in prezenta parintilor, primarului Gheorghe Macovei si a partenerilor din proiect u adjunctul ISJ, Emil Onea, a anuntat ca Ministerul Educatiei va acorda noi granturi scolilor si chiar individual dascalilor

Parintii elevilor din Mircesti, comuna Vinatori, beneficiaza de o revista numai pentru ei, din care pot invata cit de mult conteaza comunicarea cu copiii lor, dar si alte lucruri utile. Primul numar al revistei "Clepsidra" a fost lansat ieri in prezenta parintilor si al partenerilor din proiect, printre care scolile Vinatori si "Ion Basgan" Focsani, a reprezentantilor Inspectoratului Scolar si Unitatii Judetene de Implementare a Proiectelor (UJIP). Aceasta a fost realizata in cadrul proiectului de granturi "Scoala - Comunitate", cu o finantare de 18.330 lei, din care 10% asigurati de Consiliul Local. Profesoara Veronica Ambrono, coordonatorul proiectului "Revista elevilor pentru parinti", a prezentat in primul rind activitatile derulate in perioada ianuarie- septembrie, pornind de la cluburile in care au fost impartiti cei 52 de elevi implicati in proiect (clubul jurnalistilor, fotografilor, micilor informaticieni si al agentilor de promovare a revistei), si pina la excursiile de documentare, sondajele de opinie realizate, dezbaterile si sesiunile de comunicari realizate, intilnirile cu diversi specialisti si chiar vizita in redactia "Ziarului de Vrancea", unde au primit si citeva lectii despre ceea ce inseamna sa fii jurnalist. De altfel, ziarul nostru le-a acordat si consultanta micilor jurnalisti de la Mircesti. Elevii nu au abordat doar problema comunicarii intre generatii, ci si aspecte legate de o alimentatie sanatoasa si protejarea mediului inconjuraror. Mai mult, ei au indraznit sa arate, prin articolele lor, ce defecte au parintii in relatia cu ei si sa le dea citeva sfaturi. Trei dintre elevi, Catalin Petrea, Elena Axente si Geanina Stan au si prezent revista, citind si din articolele lor. Elevii, dar si parintii au primit "diplome de merit", pentru implicarea lor. "Cel mai mare cistig al acestui proiect a fost faptul ca m-am apropiat foarte mult de copii, ca am descoperit ca fiecare din ei are ceva bun. M-au impresionat foarte mult chiar si elevii cu rezultate mai slabe la invatatura, care acum nu m-au mai suparat si au dorit sa ajute", a spus profesoara Veronica Ambrono, care si-a exprimat dorinta ca parintii sa constientizeze necesitatea unei relatii mai bune cu proprii copii si cu scoala. Cadrul didactic a explicat si alegerea titlului revistei. "Clepsidra simbolizeaza trecerea inevitabila a timpului, perindarea generatiilor. Copiii de acum vor deveni parinti, bunici. Sper ca macar ei sa devina mai responsabili si sa-si educe bine viitorii copii", a adaugat Veronica Ambrono.


Si alte proiecte in beneficiul scolilor


Inspectorul general adjunct Emil Onea, dar si reprezentantii UJIP, Vasile Apostu Croitoru, si Ionut Danisor, s-au aratat incintati de acest proiect, cu impact asupra educatiei copiilor. Emil Onea a tinut sa sublinieze importanta colaborarii dintre scoala si comunitatea locala si a anuntat ca Ministerul Educatiei va continua acordarea de granturi pentru astfel de activitati. "Timpul nu este pierdut daca realizati astfel de proiecte. Ministerul va incerca sa stimuleze chiar proiecte individuale pentru cadrele didactice, ceea ce este un lucru extraordinar", a afirmat inspectorul scolar general adjunct Emil Onea. Incintat de rezultatele obtinute de Scoala Mircesti, oficialul ISJ Vrancea si-a anuntat intentia de a-i aduce pe elevii din Mircesti in fata directorilor de scoli, la urmatoarea intilnire de lucru, pentru a-si prezenta proiectul timp de 10 minute. Primarul comunei Vinatori, liberalul Gheorghe Macovei, a profitat de lansarea de ieri pentru a-si arata intentia de a atrage noi fonduri pentru a reabilita si Scoala Mircesti, pentru care deja a solicitat Inspectoratului Scolar suma de 500.000 lei. "Vreau ca Scoala Mircesti sa arate la fel de bine ca cea din Vinatori, sa creem si aici conditii europene. Aici invata elevi din patru sate arondate si am avea mare nevoie si de un microbuz. Sint copii care vin si de la 3-5 km pina la scoala, de la Balta Ratei sau Radulesti", a spus primarul Gheorghe Macovei, in fata reprezentantilor ISJ. (Camelia STANILA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.