Educație

Scoli cu personalitate juridica puse la indoiala

Mihaela Beșleagă
28 sep 2007 784 vizualizări
Conducerea Inspectoratului Scolar vrea sa modifice statutul unor unitati de invatamint, dupa ce personalitatea juridica a unora dintre ele a fost pusa la indoiala

Parintii au inceput sa reclame lipsa de organizate in scoli, dupa plecarea directorilor

Discordante au reiesit la intocmirea unei situatii care a fost transmisa Ministerului Educatiei, Cercetarii si Tineretului (MECT). La acest moment, la nivelul judetului exista 146 de scoli cu personalitate juridica, din totalul celor 629 de unitati. In mod normal, scoala care este centru administrativ este cea cu numarul cel mai mare de elevi. "Pentru mine aceasta situatie este importanta, intrucit am constatat ca nu intotdeauna s-au ales unitatile care trebuiau pentru a avea personalitate juridica", a declarat inspectorul general Iordache Bostan. Acesta a dat ca exemplu Scoala Nistoresti, in care invata 88 de elevi, si care are personalitate juridica cu toate ca una dintre unitatile arondate, Scoala Petresti-Herastrau, are 114 elevi. "In acest an scolar situatia va continua asa, urmind ca de la anul sa se schimbe personalitatea juridica, asa cum este normal", a mai adaugat Iordache Bostan, precizind ca si parintii au inceput sa reclame ca la Herastrau nu se mai face carte, pentru ca directorul a plecat din scoala. Intr-o situatie similara s-a aflat si Scoala de Arte si Meserii (SAM) Tataranu, insa aici problema a fost rezolvata pe plan local, dupa ce Consiliul Local Tataranu a decis ridicarea statutului de personalitate juridica pe care-l detinea Scoala nr. 2 Bordeasca Veche. Aceasta unitate are 70 elevi, in timp ce la SAM Tataranu studiaza 224 elevi. La nivelul comunei Tataranu, insa, ambele scoli aveau personalitate juridica. (M. BESLEAGA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.