Educație

Concursuri pe skate-board-uri in centrul orasului

Iulia Crețu
24 sep 2007 794 vizualizări
Consiliul Local al Tinerilor Focsani a impartit trecatorilor pliante despre protectia mediului si semnificatia zilei fara masini

Simbata, cu prilejul Zilei Internationale fara masini, Focsaniul a reusit sa lase motoarele pentru mijloace de locomotie nepoluante. Autoturismele personale au stat mai mult in garaj, ele fiind inlocuite, in special de tineri, cu biciclete, role sau placi de skate-board. Cei mai in virsta au profitat de ziua cu soare pentru a iesi la plimbare pe jos. Locul favorit pentru intrecerile adolescentilor l-a constituit centrul orasului, de la BIG si pina la restaurantul Central, strada purtind semnul interzis pentru Dacii, Skode ori Ford-uri. Printre cei care au popularizat semnificatiile zilei fara masini s-au numarat si tinerii consilieri locali. "Bulevardul Unirii a fost inchis de la ora 10:00 pina la 14:00. Drept urmare a acestui fapt, circulatia a fost oprita, iar poluarea cu gaze toxice de la masini a fost redusa la jumatate in aceasta zi. Consilierii juniori au impartit pliante cu «Ziua Mobilitatii Europene», oferind astfel explicatii trecatorilor de ce este mai bine sa mergem pe jos sau sa folosim bicicleta, rolele sau orice alt mijloc de transport, cu exceptia masinilor", ne-a declarat Firas Hadad, primarul tinerilor. Printre cei care au fost alaturi de liceeni in actiunea lor s-a numarat Vica Minca, prof. inspector de sport si Rodica Bonceag, purtator de cuvint la Agentia pentru Protectia Mediului Vrancea. S-au organizat si intreceri pe biciclete, role si skate-board-uri pentru adolescenti. Cei mai buni au fost si premiati. La categoria skate-board, cistigatorii au fost: locul I - Stefan David, Grupul Scolar de Industrie Usoara, locul II - Adrian Calin, Grupul Scolar de Industrie Usoara si locul III - Mircea Mocanu, Colegiul "Unirea". De altfel, pasionatii de plimbat cu placa sint obisnuiti in zona Pietii Unirii, ei manifestindu-si veleitatile de sportivi care duc totul la extrem si pe treptele din fata Prefecturii. Simbata, ei au avut o strada intreaga pentru a face scheme si pentru a prinde viteza. (Iulia CRETU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.