Educație

Scolile duc lipsa de ingineri

Camelia Stănilă
22 sep 2007 776 vizualizări
Inginerii si maistrii au dat cel mai multe de furca Inspectoratului Scolar Judetean, care inca mai are zeci de posturi neacoperite pentru disciplinele tehnice

Inspectoratul Scolar va apela si la AJOFM, pentru acoperirea unor posturi

Potrivit unui raport intocmit de conducerea institutiei, dupa sedinta publica de joi, au mai ramas necompletate circa 34 de catedre, mare parte de specialitate. Daca la limbi straine sau alte discipline de cultura generala situatia va fi rezolvata prin atribuirea catedrelor la plata cu ora, titularilor scolii, ISJ trebuie sa apeleze la Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM) pentru angajarea unor ingineri care sa-i invete meserie pe elevi. "Nici scolile nu s-au gindit in perspectiva, atunci cind au infiintat anumite profile noi, despre care spun ca sint cautate pe piata muncii. Nu s-au gindit si la faptul ca au nevoie de cadre didactice pentru acele specialitati. Vom apela si la AJOFM sa ajute unitatile sa gaseasca oameni", este de parere inspectorul general adjunct Tudor Gogancea. Potrivit acestuia, pe parcursul etapelor de mobilitate din acest an au fost disponibile circa 890 de posturi, din care 94 pentru titulari, 542 pentru suplinitori, 122 pentru necalificati si alte 70 pentru pensionari. Potrivit raportului ISJ, care va fi inaintat si Prefecturii, in acest an scolar exista aproximativ 58.084 de elevi in unitatile de invatamint vrincene. Dintre acestia, 11.155 sint prescolari, 15.244 sint elevi la ciclul primar, iar alti 16.204 sint incadrati la gimnaziu. In liceele vrincene exista 11.248 elevi, in timp ce alti 3.756 invata la SAM (scoli de arte si meserii). De asemenea, 477 copii sint incadrati in invatamintul special. (C. STANILA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.