Educație

Panciu: diplome fara numar

Valentin Muscă
22 sep 2007 873 vizualizări
"Zilele orasului Panciu" au debutat ieri cu sarabanda diplomelor, primarul Ion Petre acordind diplome la toti politicienii panceni, atit cei dinainte de 1989, cit si cei dupa. S-a ajuns pina acolo incit au fost acordate mai multe diplome decit invitati prezenti.

Primarul Ion Petre a acordat diplome dupa metoda "fara numar"

"E frumos afara si oamenii mai sint la cules", a motivat Ion Petre, incercind sa se debaraseze de cutiile cu mape si diplome, intr-o atmosfera imbibata de bijbiiala si formalism politicianist, dar care a vizat cum nu se poate mai bine pe toti lucratorii din administratie. "Vom acorda diploma «Onoarea de a fi pancean» celor care au lucrat in administratia locala, inainte si dupa revolutie", a spus Petre. Pomelnicul diplomelor a fost deschis cu Gheorghe Tarau, fost primar intre 1968-1979 si a continuat cu ceilalti fosti primari, printre care Fanica Panciu, George Watkins, Vasile Nica si Fanica Munteanu. A urmat, deloc intimplator, bagarea in seama a consilierilor locali, si de stinga si de dreapta esichierului politic. Dupa lansarea lucrarilor scriitorilor Ion Culita Usurelu, Mariana Vicki Virtosu, Gheorghe Sucoverschi si Ecaterina Oproescu, au fost acordate diplome si scriitorilor, practic prima zi a festivitatilor orasului fiind un adevarat festival al dipomelor. Singura ratiune a acordarii diplomelor pare a fi un soi de "captatio benevolentiae". (V. MUSCA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.