Educație

4, 3, 2... start!

Mihaela Beșleagă
20 sep 2007 773 vizualizări
Se apropie premiera in Focsani a filmului premiat cu Palme d'Or la Cannes in acest an, "4 luni, 3 saptamini si 2 zile". Filmul regizat de Cristian Mungiu va ajunge si in orasul nostru duminica, 23 septembrie, datorita Caravanei organizate de Image Factory.

Proiectia de gala va avea loc duminica, 23 septembrie, la Casa de Cultura a Sindicatelor

Aceasta are ca scop sa aduca cel mai premiat film romanesc in orasele in care nu exista sali de cinema sau acestea au conditii improprii de rulare. "Caravana este tocmai motivul pentru care am aminat lansarea filmului in Romania. Initial am dorit ca din iunie «4 luni, 3 saptamini si 2 zile» sa fie pe ecrane, dar cind am aflat ce putine cinematografe au mai ramas in Romania am hotarit sa ducem noi filmul la oameni. Asa a aparut ideea caravanei care ajunge acum la spectatorii din Focsani", a spus regizorul Cristian Mungiu. Prima proiectie din oras va avea loc duminica, 23 septembrie, de la orele 19.00, la Casa de Cultura a Sindicatelor "Leopoldina Balanuta". Vor urma alte trei spectacole luni, 24 septembrie, de la orele: 16.00, 18.00 si 20.00, dupa care caravana pleaca la Birlad. Proiectia se face de pe pelicula de 35 mm cu ajutorul unui echipament tehnic adus din Germania, acelasi care a fost instalat in Sala Mare a Teatrului National, cu ocazia premierei din Bucuresti. Premiera bucuresteana a avut loc pe 13 septembrie, in prezenta a peste 1.100 de persoane, printre care si presedintele Traian Basescu si premierul Calin Popescu Tariceanu.


Filmul lui Mungiu, multipremiat


"4 luni, 3 saptamini si 2 zile" a cistigat Palme d\'Or la Festivalul International de Film de la Cannes in mai anul acesta si alte doua premii, in cadrul aceluiasi festival: premiul FIPRESCI, al Federatiei Internationale a Criticilor de Film si Premiul Ministerului Francez al Educatiei Nationale, pentru valoarea sa educativa. Productia reprezinta propunerea Romaniei pentru nominalizare la Oscarul pentru cel mai bun film strain. Distributia filmului in cinematografe este realizata cu sprijinul Centrului National al Cinematografiei. Intregul eveniment, cuprinzind avanpremiera din Bucuresti, spectacolele de gala din Iasi, Timisoara si Brasov si Caravana Cinematografica, a fost posibil datorita partenerilor, Unilever si Fundatia Vodafone Romania. Ziarul de Vrancea este partener media local in proiectul Caravanei "4 luni, 3 saptamini si 2 zile". (Mihaela BESLEAGA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.