Educație

Nu sint de acord cu fondul scolii

Camelia Stănilă
19 sep 2007 831 vizualizări
Spune Iordache Bostan, care recunoaste insa ca nu poate stopa aceste practici u seful ISJ spune ca inechitatile sociale se reflecta si in salile de clasa

Seful Inspectoratului Scolar Judetean, Iordache Bostan, s-a declarat impotriva stingerii de bani la fondul clasei si fondul scolii, masura pe care, dupa cum spune, nu a aplicat-o nici pe vremea cind era diriginte. Acesta recunoaste insa ca astfel de practici nu pot fi stopate, mai ales daca vin din partea parintilor. "Nu sint de acord cu stringerea de bani la fondul clasei, fondul scolii de catre diriginti. Dar daca intentia de stringere de fonduri este venita cu adevarat din partea parintilor, ma intreb cine poate stopa aceasta actiune. Oricit de bun director ai fi, nu poti rezista tentatiei unui colectiv, dintr-o anumita clasa, care doreste banci noi, mobilier nou pentru copii. Insa am vazut si parinti suparati ca n-au putut sa contribuie la fondul scolii, care se temeau ca profesorii nu le vor da note la fel de bune copiilor lor", spune Iordache Bostan. Acesta a recunoscut si faptul ca, de cele mai multe ori, din comitele de parinti fac parte persoane cu o stare materiala buna. De aceea, seful invatamintului este de parere ca inechitatile sociale s-au mutat adesea si in salile de clasa. Astfel, in aceeasi unitate scolara au aparut clase dotate dupa ultima moda, in mare contradictie cu altele, care au ramas cu mobilierul vechi. "Aceste discrepante au aparut pentru ca multi ani dupa Revolutie nu s-au alocat bani pentru investitii, necesari pentru ca toti elevii sa se bucure de aceleasi conditii", este de parere Iordache Bostan, care precizeaza ca sint si exceptii, cum e Colegiul Economic "Mihail Kogalniceanu" din Focsani. De asemenea, seful ISJ spune ca aceeasi discrepanta este observata si la incadrare, existind o separare intre clase bune - clase slabe sau chiar intre profesori buni - profesori slabi, inclusiv in mentalitatea parintilor. (Camelia STANILA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.