Educație

ISJ vrea controale privind cheltuirea banilor

Camelia Stănilă
17 sep 2007 768 vizualizări
Inspectoratul Scolar se declara neputincios in privinta controlarii modului in care s-au cheltuit banii alocati pentru investitii la unitatile de invatamint, astfel ca solicita organelor abilitate sa controleze aceste aspecte.

La ultima sedinta de lucru cu directorii, de joia trecuta, inspectorul general adjunct Emil Onea a adus in discutie cazul unitatii din Valea Sarii, pentru care s-au alocat numai in acest an 46 mii lei, dar fara nici un rezultat vizibil la aceasta data. Conducerea ISJ si-a aratat in mai multe rinduri nemultumirea in ceea ce priveste aspectul unitatii din Valea Sarii, dar si a modului in care colaboreaza cu primarul Ion Bordea. De altfel, toti directorii de scoli au trebuit sa raspunda unui chestionar, atit cu intrebari legate de investitiile din scoli, cit si de autorizatiile sanitare. "Nu stim exact ce se intimpla cu fondurile. De 10 zile incercam sa dam de primarul din Valea Sarii, sa cerem o justificare a banilor alocati. Pentru ca scoala se darima pe copii, exista o singura toaleta pentru 100 si ceva de copii... Am inteles ca ar fi facut o groapa cu acei bani. Sau a ingropat banii? Facem apel la organele abilitate, pentru a controla utilizarea acestor bani. Si dvs. va plingeti ca banii ajung la primarii, ca nu aveti nici un control, dar unii dintre dvs. nici nu se implica. Stim ca unii nu vor sa intre in contradictie cu primarii...", a sustinut inspectorul general adjunct Emil Onea, in fata directorilor reuniti joi la ISJ. (C. STANILA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.