Educație

Directorii, sfatuiti sa suprainalte gardurile scolilor

Camelia Stănilă
15 sep 2007 675 vizualizări
Desi scolile vrincene au primit tot mai multe dotari in ultimul timp, indeosebi retele de calculatoare performante, conditiile de siguranta nu prea s-au imbunatatit.

Jmatate din scoli nu au nici un fel de paza

Potrivit unei statistici prezentate directorilor de scoli de catre Vasile Marin, seful Serviciului de Ordine Publica, doar jumatate din cele 336 unitati de invatamint sint pazite. Din 117 unitati protejate, 93 beneficiaza doar de paza prin rotatie, cu agentii care isi executa itinerarele de patrulare. "Nu putem spune ca avem un sistem de paza eficient", a recunoscut Vasile Marin in fata directorilor de scoli. Acesta a mentionat mai multe incidente legate de lipsa masurilor de siguranta in scoli, printre care spargerea laboratoarelor de informatica sau chiar incendieri ale cataloagelor. Seful de la Ordine Publica le-a recomandat directorilor sa insiste pe linga primari pentru alocarea de fonduri pentru paza, dar si sa suprainalte gardurile si sa asigure o singura cale de acces in scoala, pe care sa o inchida pe parcursul orelor. El a solicitat sisteme de alarma pentru laboratoarele de informatica, dar si camere video, acolo unde este posibil. "Un sistem cu circuit inchis, cu 2 camere video in curtea scolii, ne ajuta foarte mult si descurajeaza infractorii", a precizat Vasile Marin. (C. STANILA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.