Educație

Vedem 4 luni, 3 saptamini si 2 zile la Focsani

Mihaela Beșleagă
12 sep 2007 870 vizualizări
Pelicula premiata cu Palme d'Or la Cannes 2007, "4 luni, 3 saptamini si 2 zile" va ajunge si in Focsani pe 23 septembrie, prin intermediul Caravanei organizate de Image Factory, in parteneriat cu Voodoo Films, distribuitorul filmului.

Filmul lui Cristian Mungiu va rula pe 23 si 24 septembrie la Casa de Cultura a Sindicatelor

Vrincenii cinefili vor avea posibilitatea sa urmareasca cel mai premiat film romanesc pe parcursul a doua zile. In prima zi, pe 23 septembrie, va avea loc proiectia de gala, intre orele 19.00 - 22.00. Pe 24 septembrie vor putea fi urmarite alte trei proiectii, de la orele: 16.00 - 18.00, 18.00 - 20.00 si 20.00 - 22.00. In cadrul caravanei, proiectiile vor rula de pe pelicula, cu un echipament ultraperformant inchiriat din Germania si care implica montarea instalatiilor audio video in Casa de Cultura a Sindicatelor. Pretul unui bilet este de 7 lei. Din nefericire, potrivit organizatorilor Caravanei, regizorul Cristian Mungiu nu poate fi prezent la proiectia de gala din Focsani. "Din pacate, domnul Mungiu chiar nu poate ajunge, are alte drumuri prin strainatate in acea perioada. Ne-am fi dorit si noi sa fie prezent", ne-a spus Andreea Balan, unul dintre reprezentantii Image Factory, organizatorul evenimentului.


La Focsani, dupa premiera in Europa


Dupa premiera oficiala, care va avea loc joi, 13 septembrie, la Sala Mare a Teatrului National din Bucuresti, filmul va putea fi vizionat in 35 de orase din Romania. Timp de 20 de zile, Caravana "4 luni, 3 saptamini si 2 zile" va ajunge in 15 localitati care nu mai au cinematografe, sau acestea sint improprii pentru o proiectie la standarde inalte, cum este si cazul orasului nostru. Organizatorii vor sa vada daca intr-adevar romanii mai sint interesati sa vada filme daca ar avea cinematografe adaptate nevoilor pietei. Caravana va incepe pe 17 septembrie la Tulcea, va continua in orase din Moldova, ultima locatie a proiectiei va fi Constanta. Caravana se va incheia cu o discutie, probabil pe un post de televiziune, si cu prezentarea documentarului acesteia. "4 luni, 3 saptamini si 2 zile", produs de Mobra Film cu sprijinul Centrului National al Cinematografiei, a avut deja premiera in Franta, pe 28 august, in Italia a inceput sa ruleze la 24 august, iar la 17 septembrie filmul va avea premiera in Belgia. Pelicula a cistigat in acest an trofeul Palme d"â"¢Or la Festivalul de Film de la Cannes si alte doua premii, oferite in cadrul aceluiasi festival: premiul FIPRESCI, al Federatiei Internationale a Criticilor de Film si Premiul Ministerului Francez al Educatiei Nationale, pentru valoarea sa educativa. "4 luni, 3 saptamini si 2 zile" a fost propus sa reprezinte Romania in cursa nominalizarilor la Premiile Oscar, editia 2008. "Ziarul de Vrancea" este partener media al Caravanei, care aduce la Focsani cel mai premiat film romanesc. (Mihaela BESLEAGA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.