Educație

Hidalgo va aduce emotii de toamna

Iulia Crețu
11 sep 2007 816 vizualizări
Galeriile de arta Hidalgo revin in peisajul monoton al Focsaniului unde niciodata nu se intimpla mai nimic. Pentru cei care au ratat duminica seara curcubeul care a dat sclipire orasului, galeriile propun culoare si mesaje care rezista mai mult decit minunea de dupa ploaie.

Miine, de la orele 18.00, focsanenii obisnuiti sa stea si sa viseze in fata unui tablou sint asteptati la vernisajul expozitiei de pictura semnata Leonard Tuclea si Marian Nica. Printre invitati la se va numara si criticul de arta Gheorghe Ciobanu. Cei doi care vor sa ii readuca pe iubitorii de arta la galerii sint pictori buzoieni, cu bogata activitate expozitionala in tara si strainatate. Cunoscuti si apreciati la numeroase prezentari, Leonard Tuclea si Marian Nica sint nerabdatori sa se dezvaluie publicului focsanean. Marian Nica a expus in tara, dar si in strainatate, tablourile sale ajungind sa fie admirate de cunoscatori in Belgia sau Grecia. Leonard Tuclea este si el cunoscut in tara, dar si pe plan international. Tablouri semnate de cei doi se regasesc in colectii particulare in Canada, Germania, Italia, Romania, Spania, Olanda, Statele Unite si in pinacoteca Bibliotecii Judetene Buzau sau la Casa memoriala "Vasile Voiculescu". Asa ca se merita sa iesiti miine seara, de la ora 18.00, la o plimbare printre culori, umbre, tonuri si simboluri. La Galeriile de Arta Hidalgo... (I. CRETU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.