Educație

Alte emotii pentru suplinitori

Camelia Stănilă
10 sep 2007 753 vizualizări
Suplinitorii calificati care n-au obtinut inca un post, dar si necalificatii, vor incerca miine si poimiine sa obtina un loc la catedra, in cadrul ultimelor sedinte de repartitie de dinaintea inceperii anului scolar.

In urmatoarele doua zile vor avea loc noi repartitii

Circa 126 de cadre didactice calificate si 160 de necalificati au fost testati de reprezentantii Inspectoratului Scolar, iar notele obtinute au fost destul de bune. Cei mai multi suplinitori calificati se vor lupta pentru posturile de la invatatori, educatoare, limbi straine si religie. Din cei 13 candidati de la educatoare, Rica Verdetu a reusit cea mai mare nota, 9,10. De altfel, aproape toti au obtinut note peste 7, cel mai slab rezultat fiind 5,50. La invatatori au fost 12 candidati, Simona Gurguiatu fiind in top cu nota 8,80. Franceza a atras 11 cadre didactice, Iulia Badura obtinind cea mai mare nota, 8,30. Din cei 7 doritori de la engleza, Valeriu Nastase a obtinut un 9. De asemenea, 9 candidati au fost la psihopedagogie speciala si 10 la religie, cele mai bune rezultate la aceste discipline fiind 8,50, respectiv 8,75. La suplinitori necalificati, cea mai mare concurenta a existat la engleza, franceza, limba romana, educatie muzicala, educatoare, invatatori si religie. De altfel, la necalificati s-a obtinut si nota maxima, cu toate ca aici s-a sustinut si un interviu. O medie de 10 a fost inregistrata de Ruginica Tertiu, la educatie plastica, unde au existat 5 candidati. La engleza au fost 25 de concurenti, desi nu toti au ajuns si la interviu. Mariana Bran a obtinut 8,87 la engleza, in timp ce la limba franceza prima pe lista celor 20 de candidati a fost Elena Cefalan, cu 9,33. Doua medii de 9,33 au existat si la educatoare, unde au fost 14 suplinitori necalificati, dar si una la educatie muzicala, unde s-au intrecut 19 dascali. 24 de necalificati doresc sa predea limba romana, cea mai mare nota, 8,63, fiind obtinuta de Ionica Cristea. Cei nemultumiti de note au putut depune contestatii simbata si duminica, astazi urmind a fi afisate si rezultatele finale. In sedintele de repartitie de pe 11 si 12 septembrie, candidatii cu studii necorespunzatoare vor trebui sa le acorde prioritate calificatilor, dar si dascalilor pensionari


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.