Educație

Concurs de curatenie in scoli

Camelia Stănilă
7 sep 2007 762 vizualizări
Directorii ar putea fi sanctionati si chiar demisi daca nu se preocupa de curatenie u conducerea ISJ intentioneaza sa promoveze exemplele pozitive din scoli

Competitia intre scoli, cu sanctiuni dar si premii, pare a fi singura solutie pentru a-i convinge pe directori sa fie mult mai gospodari si sa asigure curatenia in unitatile pe care le conduc. Adjunctul Inspectoratului Scolar, Emil Onea, s-a decis sa organizeze un concurs pentru a-i stimula pe manageri, in urma intilnirii pe care a avut-o cu directorul Autoritatii de Sanatate Publica (ASP), Cornelia Draguna. Emil Onea a precizat ca aceasta campanie va avea si o latura coercitiva, fiecare director urmind sa primeasca un set de norme pe care sa le duca la indeplinire, in caz contrar urmind a fi sanctionat, fie la calificativul anual, fie la punctajul pentru gradatii sau chiar poate fi demis. Adjunctul ISJ este de parere ca cererile formulate de ASP Vrancea sint justificate, pentru lipsa documentatiilor in regula facindu-se vinovati indeosebi directorii de scoli. "Este vorba de neglijenta directorilor, care nu s-au interesat de aceste documentatii. Sint niste legi ce trebuie respectate si trebuie sa gasim o cale comuna pentru ca scoala sa fie normala din punct de vedere sanitar. Copiii trebuie sa ajunga intr-un mediu in care sa invete sa fie sanatosi. Nu e normal sa te duci intr-o scoala si sa nu gasesti curatenie pe holuri, la WC-uri sau sa fie gunoaie in curte", a afirmat inspectorul general adjunct Emil Onea, care a dat ca exemplu negativ Scoala Valea Sarii, care are o singura cabina de WC pentru mai bine de 100 de copii, iar cladirea sta sa cada. Iar Onea nu intelege cum directorul scolii nu vede acest lucru. "Sint localitati unde directorii nu se inteleg cu primarii, dar scolile arata ca o floare. Colectivul este principalul factor responsabil de situatia din scoli", a mai adaugat Emil Onea. Adjunctul ISJ ar dori ca si comunitatea sa se implice mai mult pentru ca scolile sa arate bine, si nu dind bani, ci ajutind cu forta de munca, cu o galeata cu var sau o scindura pentru gard. "Nu cred ca lumea ar fi reticenta. La apelul bisericii, multi oameni sar in ajutor", este de parere profesorul Emil Onea. (C. STANILA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.