Educație

ISJ asigura ca vor fi mai multe scoli autorizate

Ziarul de Vrancea
6 sep 2007 893 vizualizări
"O sa le fac eu model!", spune directorul ASP, nemultumita ca directorii de scoli nu respecta legislatia pentru autorizarea scolilor

Din totalul de 660 de scoli din judet, 556 n-au solicitat avizarea sanitara, desi pina la inceperea anului scolar nu mai sint decit 10 zile. Desi recunoaste ca documentatiile nu sint tocmai in regula, inspectorul general Iordache Bostan da asigurari ca in intervalul 15 septembrie - 15 octombrie se vor autoriza sanitar mult mai multe unitati de invatamint. Acesta spune ca situatia nu este chiar asa de rea la nivel de judet, mai ales ca datele se schimba de la o zi la alta. "Am dat situatia reala, nu am vrut sa dam cifre fara acoperire, insa nici nu ne aflam la un procent de 20%. Doar nu exista documentatia, si din neglijenta directorii nu s-au ocupat de procurarea avizelor. Va creste insa numarul autorizatiilor sanitare pentru ca sint vreo 50-60 de unitati care satisfac conditiile de autorizare, pentru ca acolo s-au investit sume importante. Intre 15 septembrie- 15 octombrie va fi o crestere mare de solicitari ale avizelor, pentru ca multe scoli termina lucrarile de reabilitare in aceasta perioada", ne-a asigurat seful Inspectoratului Scolar.


ASP vrea documentatii ca la carte


Medicul Cornelia Draguna, directorul Autoritatii de Sanatate Publica (ASP), sustine ca directorii de scoli nu au realizat memoriul tehnic ce trebuie depus la sediul ASP in vederea obtinerii avizului sanitar, iar, daca au facut acest lucru, nu au intrunit punctele legislative cerute. Spre exemplu, una din scolile de la Biliesti a trimis o cerere de autorizatie datata la 14.11.2006. Alta scoala a trimis in documentatie ca o clasa are sase becuri pentru iluminat, in conditiile in care legea presupune ca o sala de curs sa aiba 24 de W pe metrul patrat, directorul scolii trebuind sa calculeze numarul de becuri ce trebuie montate in functie de normativ. "N-au citit nimic din ordinul 1955/1995. Se face o chestie dupa ureche care n-are nici o legatura cu legislatia. Sint cadre didactice, dar avind in vedere nivelul de pregatire, nu este normal sa nu citeasca o lege, un act normativ care are 45 de articole. Mi-au trimis un memoriu tehnic de trei sferturi de pagina si schita pe care sint practic desene artistice. Daca ajungem sa facem comicarii, nu admit asa ceva!", a declarat nemultumita Cornelia Draguna. Aceasta a precizat ca aceleasi probleme au fost intimpinate si anul trecut, cind directorii de scoli au avut termen pentru realizarea documentatiei pina la sfirsitul lunii octombrie, dealine-ul fiind apoi prelungit pina la finele anului. "Anul acesta nu mai iert pe nimeni! Pina la 1 octombrie trebuie sa-mi aduca toti actele necesare", a mai spus directorul Cornelia Draguna. In aceste conditii, directorul ASP vine cu o rezolvare rapida a situatiei: "O sa le fac un model in care o sa le scriu articolul, alineatul, paragraful pe scoli, licee, gradinite, gradinite cu program prelungit, internate". (Cristina PALADE, Camelia STANILA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.