Educație

Unii profesori parca sint copii

Camelia Stănilă
5 sep 2007 894 vizualizări
Spune Iordache Bostan, referitor la faptul ca multe cadre didactice nu sint informate asupra mobilitatii u seful invatamintului considera ca descentralizarea va rezolva problema incadrarilor u azi si miine suplinitorii dau iarasi concurs

Inspectorul scolar general Iordache Bostan ii acuza pe multi dascali vrinceni ca se comporta ca niste copii, care utilizeaza frecvent scuza "nu am stiut" atunci cind intimpina anumite probleme pe linie profesionala. Seful Inspectoratului Scolar spune ca multe cadre didactice sint neinformate in privinta mobilitatii, problema care ar trebui sa intre si in atributiile directorului. "Multe cadre didactice au venit sa spuna ca n-au stiut ca daca iau o nota sub 5 la titularizare isi pierd continuitatea si de aici apar multe probleme. Trebuiau sa se documenteze, dar nici prin scoli nu circula bine informatia. Spun ca nu au stiut ca-si pierd continuitatea, parca sint niste copii. Ma mira ca unii nu stiu nici ca trebuie sa faca o cerere pentru ceea ce doresc. Trebuie sa-i ascult pe toti si, in masura posibilitatilor, cautam sa tinem cont de dorinta lor. Insa avem niste legi pe care trebuie sa le respectam. Pe de alta parte le recomand sa se pregateasca mai bine pentru concursul de anul viitor. Principiul continuitatii ar trebui respectat in invatamint, caci de aici au de suferit si copiii si profesorii", spune inspectorul general Iordache Bostan. Acesta este de parere ca descentralizarea ar putea rezolva problema mobilitatii cadrelor didactice, avind in vedere ca scolile isi rezerva dreptul sa angajeze cadre didactice din zona respectiva. "Speram ca toti dascalii vor ajunge acolo unde le este locul. Va fi bine daca va aparea mai repede o lege a descentralizarii, pentru ca actualul sistem al mobilitatii cadrelor didactice nu cred ca da rezultate. Dupa descentralizare, poate ca va merge un an, doi ca directorul sa puna pe cine vrea la scoala, dar apoi este tras la raspundere de comunitate. Daca vrea rezultate, trebuie sa aduca profesori buni. Astfel ca lucrurile se vor regla in timp", mai spune seful Inspectoratului Scolar. Trebuie spus ca in aceste zile se desfasoara un nou concurs in vederea repartitiilor pe post. Azi, de la ora 9.00, la Grupul Scolar de Transporturi Auto, va demara proba scrisa pentru suplinitorii calificati si cei fara studii corespunzatoare (necalificati). Acestia din urma vor sustine si un interviu, miine, tot de la orele 9.00, pentru a se putea "lupta" pentru unul din posturile ramase vacante dupa sedintele de repartitii de saptamina trecuta. Urmatoarea distribuire a catedrelor va avea loc pe 11-12 septembrie. (Camelia STANILA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.