Educație

Scoala 10 ar putea ramine inchisa la 15 septembrie

Camelia Stănilă
4 sep 2007 898 vizualizări
Dupa ce au stagnat toata vara, reparatiile au fost reluate abia de citeva zile u General Construct, firma care realizeaza lucrarile, s-a angajat sa termine treaba cel tirziu la o saptamina dupa demararea cursurilor

Inceperea anului scolar pune probleme chiar si in unele unitati de invatamint din Focsani, unde reparatiile capitale au fost intirziate, in special din cauza lipsei banilor. Chiar si viceprimarul Neagu Nistoroiu a ajuns la concluzia ca nu toate scolile sint pregatite sa-si deschida portile pe 17 septembrie, un astfel de exemplu fiind descoperit ieri la Scoala "Duiliu Zamfirescu". Dupa ce in ultimele saptamini de scoala elevii si profesorii s-au chinuit sa-si desfasoare activitatea odata cu muncitorii care schimbau de zor usi si ferestre, lucrarile de reabilitare au incetat subit pe parcursul verii, pentru a fi reincepute abia acum, in prag de an scolar. Reparatiile au fost reluate la inceputul saptaminii trecute, cu instalatia termica si racordarea la punctul termic al unitatii. Firma General Construct, cea care efectueaza lucrarile, s-a angajat sa finalizeze partea de instalatii pina cel tirziu la o saptamina dupa inceperea scolii. "S-au schimbat ferestrele si usile in timpul scolii, urmind ca instalatia termica sa se faca in vara. Insa banii au venit abia acum si nu se face nimeni vinovat. Constructorul ne-a spus ca nu poate continua lucrarile din investitii proprii. Au fost prompti cind i-am anuntat ca au venit banii, au reluat imediat lucrarile. Acum se racordeaza la punctul termic al scolii, se monteaza tevile etc. Caloriferele nu sint necesare la 15-17 septembrie, asa ca se pot pune si dupa. Pentru ca nici acum nu sint bani suficienti. Acoperisul s-a facut insa din primavara trecuta, nu mai avem lucrari de exterior care sa ne puna probleme. La interior se va putea lucra si dupa 17 septembrie, se mai poate schimba parchetul in clase de exemplu, prin rotatie. Asta nu inseamna ca nu se vor putea incepe cursurile, odata cu celelalte unitati. Constructorul ne-a promis ca va mobiliza echipe, ca va lucra in doua schimburi si cel mult la o saptamina de la inceperea scolii va finaliza lucrarile", a declarat Laurentiu Tibrea, directorul Scolii "Duiliu Zamfirescu".


Drumul banilor a decalat lucrarile


Pentru aceasta scoala, una din cele mai mari din Focsani, s-au alocat anul trecut 180 mii lei, iar in acest an 452 mii lei, prin HG 300 si alti 196 mii lei prin HG 919, emisa la inceputul lunii august. Cum lucrarile au fost decalate, autoritatile sint sceptice ca termenul de executie va fi respectat. De altfel, aseara in jurul orelor 18.00, la Scoala "Duiliu Zamfirescu" nu se lucra. "Sint sceptic ca vor fi finalizate lucrarile, insa daca se lucreaza in doua schimburi poate vor termina. Vor fi gasite solutii ca dupa ora scolii sa se lucreze, asa ca nu se pune problema ca elevii sa fie mutati", ne-a declarat si viceprimarul Neagu Nistoroiu, care a vizitat ieri unitatea. Inspectorul general Iordache Bostan s-a aratat nestiutor in privinta problemei de la Scoala "Duiliu Zamfirescu". "Voi verifica aceasta situatie si in cazul in care se adevereste, voi gasi o solutie, se va gasi un alt spatiu in apropierea scolii sau elevii vor invata in doua schimburi. Inca mai astept situatia scolilor. Mi s-a spus ca in acest moment toate unitatile sint pregatite", sustine seful ISJ. Scoala "Duiliu Zamfirescu" nu este insa singura care are astfel de probleme. Nici sediul Grupului Scolar Agricol nu este finalizat, astfel ca elevii vor invata in acelasi loc improvizat in internat, ca si anul trecut. De altfel, reabilitarea acestei unitati este una mai ampla si de durata. Si la Scoala "Anghel Saligny" sint in toi reparatiile la holuri si grupuri sanitare, care risca sa nu fie gata la inceperea anului scolar. (Camelia STANILA)


Ultimele retusuri la scoli


Directia de Dezvoltare si Servicii Publice din cadrul Primariei

Focsani se pregateste pentru inceperea scolii. Astfel, angajatii lucreaza intens la vopsirea marcajelor pietonale din fata unitatilor scolare, la repararea stilpilor de iluminat public si la amenajarea spatiilor verzi din jurul gradinitelor si scolilor. (I. C.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.