Educație

Contestatii la bac pentru note de 2 si 3

Camelia Stănilă
4 sep 2007 1130 vizualizări
La limba romana nu a fost admisa nici o contestatie u la matematica s-a contestat si o nota de 1,60 u procentul final de promovabilitate este de 75%

Bacalaureatul de toamna s-a incheiat oficial ieri, dupa ce s-au afisat notele finale dupa contestatii. "Sint multumit ca examenul de bacalaureat s-a incheiat in conditii excelente si nu au mai fost probleme cu diferentele de notare. Comisia care s-a ocupat de contestatii a fost formata la nivel judetean, de aceea a fost si mai bine, nu au mai aparut diferente de notare mai mari de 1,50 puncte. Le-am recomandat profesorilor sa fie mai atenti la corectare, astfel incit sa fie capabili sa argumenteze notele dupa recorectare", ne-a spus Iordache Bostan, inspectorul general al ISJ. La sesiunea de toamna a bacalaureatului s-au depus in total 36 de contestatii. Din cele 15 solicitari de recorectare inregistrate la limba si literatura romana, nici una nu a fost admisa, deoarece diferentele intre notele initiale si notele dupa contestatie nu au fost mai mari de 50 de sutimi. Din cele 15 contestatii, 14 erau pentru note de 2 si 3, singura exceptie fiind o nota de 7,55. Astfel, elevii care au depus contestatii la aceasta disciplina au ramas cu aceleasi note. La matematica s-au depus in total 16 contestatii (10 la M1 si 6 la M2). Dintre acestea, 4 au fost admise, pentru note mai mari, care au asigurat promovabilitatea candidatilor. Astfel, de la note de 3,55 si 3,90 s-a ajuns la 5, iar de la 5,20 si 5,30 s-a ajuns dupa contestatie la 6 si respectiv 6,25. Cea mai mica nota pentru care s-a depus contestatie la matematica a fost 1,60. Alte contestatii s-au mai depus la disciplinele: geografie - o contestatie admisa, cu nota initiala 5,10, nota finala 5,60, ecologia mediului - o contestatie, respinsa, nota initiala fiind 6,90, dupa contestatie 6,95, disciplina intreprinderii - o contestatie, admisa, de la nota initiala 5 s-a ajuns la 5,60, chimie organica - 2 contestatii, admise, ambele initiale 4,10, dupa contestatii marindu-se la 5, respectiv 5,10. "In urma contestatiilor procentul initial de promovabilitate, de 74%, s-a schimbat foarte putin, crescind cu 1, 2 procente. Consider ca acest procent este suficient de bun pentru sesiunea aceasta", a mai adaugat Iordache Bostan. Contestatiile admise au fost cele in care nota initiala a fost modificata cu mai mult de 50 de sutimi. In cazul in care o lucrare ar fi avut o diferenta de notare mai mare de 1,50 puncte aceasta ar fi ajuns pe mina unei a treia comisii de corectura, ceea ce nu a fost cazul in aceasta sesiune a bacalaureatului. (Mihaela BESLEAGA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.