Educație

Trei noi inspectori scolari pusi pe functii

Camelia Stănilă
1 sep 2007 1143 vizualizări
Echipa din ISJ a fost completata ieri u "Experienta metodica este una, cunostintele profesionale alta", si-a aparat Iordache Bostan noii colegi, care nu prea s-au remarcat profesional pina acum

Trei noi inspectori scolari au fost numiti ieri pe functii de seful Inspectoratului Scolar, Iordache Bostan, dupa ce a mai pierdut doi oameni din echipa.

De astazi, Dorin Cristea, fostul director al Grupului Scolar de Transporturi Auto, va prelua functia de inspector de istorie, eliberata de Mihai Adafini, care doreste sa se dedice altor activitati, printre care si o monografie a orasului Panciu. "Cei doi vor fi impreuna la consfatuirea profesorilor de istorie si mi se pare un lucru foarte bun, cum ar fi de dorit si in cazul unor alti fosti inspectori , a tinut sa mentioneze inspectorul general Iordache Bostan. Daca plecarea lui Mihai Adafini a fost anuntata de ceva timp, in urma cu citeva zile si Claudia Dobroiu, aflata de nici un an in ISJ ca inspector de limba engleza, a renuntat la functie. Aceasta se va intoarce la catedra, din motive personale, din cite se pare ea urmind sa devina si mamica in viitorul apropiat. "Se intoarce la catedra, insa nu din motive de suparare sau pentru ca nu se intelege cu colegii sau cu noul inspector general", a mentionat Bostan.

Jumatatea de norma la engleza a fost atribuita, tot de astazi, profesoarei Marlena Murgu de la Colegiul Economic. Noul inspector se pare ca a fost recomandat chiar de Claudia Dobroiu, desi initial seful ISJ si-ar fi dorit un inspector cu norma intreaga care sa preia atit engleza, cit si jumatatea de norma libera la limba romana. In aceste conditii, profesorii de liceu vor fi coordonati de Mariana Tiron de la Grupul Scolar de Electrotehnica, la propunerea Elenei Aluculesei, recent numita si ea in ISJ. Institutia mai are nevoie de un inspector de informatica, insa dupa cite se pare postul nu va fi ocupat prea curind. Si asta pentru ca noul adjunct al ISJ, Emil Onea, vrea sa-si pastreze si atributiile de inspector de specialitate. "L-am delegat pe domnul Onea sa faca aceasta numire, vreau sa-l vad cum reactioneaza. E dreptul si obligatia sa sa gaseasca un coleg care sa-i continue munca. Pina gaseste un inlocuitor, s-a angajat sa se ocupe el si de partea aceasta, neplatit, desigur", ne-a mai specificat Iordache Bostan.


Bostan isi apara noii inspectori


Desi despre ultimii profesori cooptati in Inspectoratul Scolar nu s-a auzit mare lucru pe linie profesionala, "generalul" Iordache Bostan a tinut sa se justifice in privinta dificultatii de a gasi un om dispus sa-si asume responsabilitatile din ISJ. Elena Aluculesei a fost numita pe norma intreaga la limba si literatura romana, desi e profesor de gimnaziu si n-a predat niciodata la liceu, insa se lauda ca a avut si rezultate cu elevii la olimpiade si concursuri, astfel ca are ceva experienta. Si seful ISJ, cu care este colega de partid, chiar a apreciat ca e mai bine ca de profesorii de gimnaziu sa se ocupe un inspector cu norma intreaga. "Mi se pare normal sa fie asa, pentru ca sint mai multi profesori de gimnaziu decit de liceu. Nu era bine pina acum, la gimnaziu e altceva. Experienta metodica este una, nu ma refer la cunostinte de specilitate. La gimnaziu trebuie sa stii sa te faci inteles de copii, e cu totul alta

abordare", a mentionat seful ISJ. Nici noua sa numire, facuta la propunerea Elenei Aluculesei, nu aduce insa o prea mare incredere in rindul profesorilor de liceu. Si asta pentru ca profesoara Mariana Tiron a predat pina acum un an tot la gimnaziu, la Scoala "Ion Basgan", de unde a fost transferata pentru solutionarea restringerii de activitate pe o catedra de SAM, la Grupul Scolar de Electrotehnica. Inspectorul general Iordache Bostan ii va testa insa pe noii inspectori in umatoarea perioada, mai ales ca urmeaza si consfaturile pe fiecare disciplina. Pe 13 septembrie a fost programata si o sedinta cu directorii, pentru pregatirea inceputului de an scolar. (Camelia STANILA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.