Educație

Sarbatoarea poeziei la Sihlea

Valentin Muscă
1 sep 2007 2037 vizualizări
Gala Festivalului International de Poezie "Lira de argint Sihleanu" va avea loc duminica, 2 septembrie la Sihlea, pe domeniul familiei poetului Alexandru Sihleanu

Inceput in 1880 de Elena Gradisteanu, sora poetului, festivalul de poezie a fost intrerupt dupa al Doilea Razboi Mondial si reluat in 1994, la initiativa Fundatiei "Alexandru Sihleanu". De onomastica poetului - 30 august - juriul condus de poetul Liviu Ioan Stoiciu a ales deja cistigatorii. Acestia vor fi aflati duminica, printre cistigatori numarindu-se si poeti din Republica Moldova. Reamintim ca tinerii poeti de peste Prut au fost printre laureatii ultimelor doua editii. Manifestarea este organizata de Directia pentru Cultura, Fundatia "Alexandru Sihleanu" si desigur Primaria Sihlea. Dupa slujba de pomenire care va incepe la orele 11:00 la biserica ridicata de familia Sihleanu, unde odihneste poetul plecat prea devreme pe tarimul umbrelor, va urma festivitatea de premiere la Caminul Cultural si la scoala din localitate, care functioneaza in fostul Castel al Sihlenilor. La manifestare si-au anuntat deja participarea oameni de cultura din judet, iar organizatorii vor sa repete reusita de anul trecut, cind pe domeniul Sihlenilor s-a desfasurat o adevarata sarbatoare a comunei Sihlea. (Valentin MUSCA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.