Educație

Patru elevi au dat teza unica la romana

Ziarul de Vrancea
29 aug 2007 695 vizualizări
Proba la romana a tezei cu subiect unic a fost sustinuta ieri de 4 elevi de clasa a VII-a, in centrul de la Scoala nr. 3 Focsani, desi initial 24 elevi erau inscrisi pentru examen.

Si in cea de-a treia sesiune, destinata elevilor aminati din diverse motive, teza a debutat la orele 12.00 si a durat 50 de minute. Doi elevi din Adjud, din care unul a sustinut proba la matematica saptamina trecuta, dar si cite un elev din Focsani si Timboiesti au avut de rezolvat varianta de subiect cu nr. 5, care a solicitat rezolvarea mai multor cerinte pe baza unui fragment din "Budulea taichii" de Ioan Slavici si caracterizarea unui personaj dintr-o balada epica sau nuvela studiata in semestrul II. Proba de romana pare sa nu fi pus prea mari probleme elevilor, astfel ca este de asteptat ca toti sa promoveze. Trei dintre elevi au obtinut nota de trecere la matematica la una din sesiunile anterioare, insa nu s-au mai prezentat si la cea de-a doua proba. (Camelia Stanila)


Cursuri de romana in Italia


Elevii romani din Italia vor beneficia de cursuri de limba, cultura si civilizatie romaneasca, avind in vedere ca la sfirsitul saptaminii s-a si semnat un acord de intentie intre ministrul Educatiei Cristian Adomnitei si ministrul Instructiei Publice din Italia, Giuseppe Fioroni. Cursul este optional si va fi introdus gradual, din anul scolar 2007- 2008, in unitatile de toate nivelurile, in care sint prezenti elevi de origine romana. Pe de alta parte, potrivit documentului, MECT va sprijini perspectivele intensificarii studiului limbii italiene in Romania. La finalul vizitei sale la Rimini, ministrul Cristian Adomnitei s-a intilnit si cu reprezentantii comunitatilor romanesti din Italia. Acestia s-au declarat multumiti ca romanii din Italia pot invata limba romana in scoala. (Camelia Stanila)


Tabara de comunicare


Doi voluntari ai filialei de Cruce Rosie vor petrece sapte zile la

Tatarani- Dimbovita, in Tabara nationala de comunicare, drept

international si umanitar. Nicu Vlad si George Alin Neagu, ambii de

20 ani, elevi la Scoala Postliceala Sanitara din Focsani, se

vor numara printre cei 80 de voluntari de Cruce Rosie din tara care

vor participa la acesta tabara in perioada 29 august- 4 septembrie.

Scopul principal al taberii este ca voluntarii sa invete istoricul si misiunea Crucii Rosii si Semilunii Rosii. Trainerii au in vedere si instruirea voluntarilor pentru acordarea primului ajutor, interventie in caz de calamitati naturale, dar si cursuri de comunicare. (Cristina Palade)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.