Educație

Scoala Anghel Saligny este in sarbatoare

Ziarul de Vrancea
19 apr 2005 840 vizualizări
In aceasta saptamina elevii si profesorii serbeaza zilele scolii. In cadrul manifestarilor va fi organizat si concursul "Anghel Saligny".

Elevii si profesorii de la Scoala "Anghel Saligny" din Focsani serbeaza in aceasta saptamina zilele scolii. Perioada 18-23 aprilie va fi destinata unor numeroase activitati educationale, culturale, dar si distractive. Invataceii vor face vizite la muzee, vor juca in mini-piese de teatru, vor organiza expozitii de pictura, sesiuni de referate, poezii si compuneri, dar se vor si distra la discoteca. In ultima zi, vineri, 22 aprilie, va debuta si Concursul de matematica aplicata "Anghel Saligny". "In cadrul zilelor scolii, elevii nostri vor participa la intilniri cu scriitori, la spectacole de teatru, la expozitii de pictura, la sesiuni de referate sau poezii. Vineri, in timp ce elevii de clasa a VIII-a vor avea simulare, cei din ciclul primar vor merge la teatru, la piesa «Capra cu trei iezi», pusa in scena de actorii teatrului focsanean. Tot in cadrul acestei manifestari vom face si o serie de donatii pentru copii nevoiasi. Elevii nostri au strins mai multe lucruri pe care le vor da colegilor lor de la alte scoli. Vom avea o saptamina plina, insa speram sa iasa foarte bine", a spus Sultana Voicu, directoarea Scolii "Anghel Saligny".

A cincea editie a concursului de mate "Anghel Saligny"

Vineri va debuta si concursul de matematica aplicata "Anghel Saligny", competitie care a devenit o traditie pentru scoala focsaneana. Organizator este profesorul de matematica Corneliu Savu, iar initiativa sa a fost sprijinita financiar de Consiliul Local, cu 100 milioane de lei, dar si de sindicatul din invatamint, cu 10 milioane de lei. Concursul de matematica aplicata este o competitie interjudeteana la care vor participa echipe formate din patru elevi, plus un profesor indrumator. Concursul se desfasoara in cadrul a doua sectiuni, gimnaziu si liceu. La competitie sint asteptate sa participe zece judete din Moldova, care vor fi reprezentate de peste 150 de elevi. Judetul nostru va fi reprezentat de 12 echipaje de la majoritatea scolilor. Din partea scolii organizatoare, la concurs va participa un echipaj format din patru elevi de la clasele a VII-a si a VIII-a, unul dintre competitori avind experienta concursului de anul trecut. "Noi speram sa fie o competitie adevarata si scoala noastra sa obtina rezultate mult mai bune decit cele de anul trecut. Premiile acordate copiilor sint destul de consistente, premiul I fiind recompensat cu 5 milioane de lei, bani pe care cei patru elevi ii vor imparti in mod egal. Festivitatea de premiere a celor mai buni matematicieni va avea loc duminica, la Sala Mare a Primariei", a mau spus directoarea Sultana Voicu. Organizatorii au stabilit ca pentru fiecare sectiune sa fie acordate premii in valoare de 15 milioane de lei.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.