Educație

Detasarile nu au pus probleme

Camelia Stănilă
28 aug 2007 715 vizualizări
Detasarile titularilor care au dorit sa predea mai aproape de casa nu au pus ieri probleme responsabililor din invatamint.

Sedinta publica de repartitie s-a finalizat in circa o ora, avind in vedere ca au existat doar 30 de solicitari si nu toti candidatii s-au si prezentat. Sase doritori au existat la invatatori, cinci la romana, cite patru la educatoare si matematica, in timp ce la engleza si istorie au existat doua cazuri. Cum dascalii nu s-au luptat pentru aceleasi catedre, repartitia cu ajutorul unui nou program cu acces on line, BDNE, a mers repede. Citiva invatatori chiar s-au reprofilat pe engleza, dind concurs la aceasta disciplina, ceea ce le-a permis sa se detaseze. Pe de alta parte, catedrele de la clasele de step-by-step de la Scoala "N. Iorga" nu au putut fi ocupate, din lipsa cursurilor speciale necesare cadrelor didactice care vor sa predea la alternativa educationala. Potrivit responsabililor cu resursele umane din ISJ, concursul specific la detasare, pe baza de dosare, nu a avut mare succes. Patru dascali au dorit sa se transfere astfel, insa doi nu au avut incredere in propriile punctaje si s-au prezentat si la concurs, pentru a fi siguri ca au prioritate la ocuparea unui post. O parte din cadrele didactice prezente ieri la Inspectoratul Scolar, care au primit repartitie in urma titularizarii din acest an, au dorit sa stie si daca se pot transfera. "Potrivit metodologiei, detasarile in primul an se pot face dupa 1 septembrie, doar daca ramin posturi", a mentionat inspectorul de personal Cristi Stiru. Astazi de la orele 9.00 are loc sedinta publica de repartitie a suplinitorilor care beneficiaza de continuitate in baza notelor de la concursurile nationale din 2006 si 2005. Cum cererile de continuitate sint avizate din timp de directorii unitatilor de invatamint, iar posturile au si fost rezervate pentru continuitate, oficialii din ISJ nu se asteapta sa fie probleme. (C. STANILA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.