Educație

Matematica, un spin al bacalaureatului

Ziarul de Vrancea
28 aug 2007 770 vizualizări
Bacalaureatii "de toamna" au mai trecut ieri de o proba scrisa, cea obligatorie a profilului. Cei mai multi liceeni, in numar de 260, au dorit sa sustina proba la matematica, insa din acestia doar 250 s-au si prezentat ieri la examen, la Grupul Scolar de Electrotehnica

Se pare ca, la romana, circa 20 de candidati au picat examenul

De asemenea, 4 din 6 candidati au sustinut examenul la geografie, iar alti 3 la istorie. Varianta extrasa, cu numarul 85, se pare ca nu a fost pe placul elevilor, majoritatea celor care au iesit din salile de examen aratindu-se nemultumiti de gradul ridicat de dificultate al subiectelor. Cei mai multi absolventi care au sustinut proba la matematica au spus ca subiectele din aceasta sesiune au fost mult mai grele decit cele din iulie. "Varianta extrasa a fost 85. Subiectele ni s-au parut mult mai grele decit prima oara. Atunci in subiect erau si matrici, acum am avut numai probleme, poate si din cauza ca varianta a fost care a fost. Speram sa fie bine, totusi", ne-au spus Elena Iftimie si Nicoleta Enache, eleve la Liceul "Simion Mehedinti" din Vidra. O parte dintre cei care au sustinut matematica s-au aratat insa optimisti si au spus ca nu au intimpinat probleme in abordarea subiectelor. "Mi s-a parut usor. Daca invatai, nu aveai probleme. Sper sa fie bine si sa iau macar un 6-7", ne-a spus Petronel Daniel Croitoru, elev la Grupul Scolar de Industrie Usoara din Focsani. Insa chiar si inspectorul general Iordache Bostan, profesor de matematica, a fost de acord ca subiectul a fost mult prea dificil pentru elevii din a doua sesiune, majoritatea cu probleme la invatatura. "Din cite am lucrat la clasa cu elevii, am observat ca dupa nr. 80 erau variante una dupa alta mai dificile. Nu mi s-a parut normal ca ultimele subiecte sa fie abstracte, sa faca apel la notiuni care nu prea se lucreaza la clasa. Elevii acestia au fost majoritatea corigenti si nu prea lucreaza independent, sa fi trecut prin toate variantele. Nu cred ca va fi un procent mare de promovabilitate. Copiii astia nu au insa pretentii mari, se multumesc cu un 5", a apreciat inspectorul general Iordache Bostan. Acesta a adaugat si faptul ca evaluarea dupa proba de romana scris s-a finalizat, numarul candidatilor picati fiind in jurul a 20, nu foarte multi. Astazi are loc proba E, la alegere din aria curriculara corespunzatoare specializarii, iar candidatii isi vor demonstra cunostintele la nu mai putin de 21 de discipline. Miine este programata ultima proba a bacalaureatului, iar vineri, 31 august, vor fi afisate si rezultatele. (M. BESLEAGA, C. STANILA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.