Educație

Scolile din Cotesti mai au nevoie de 450.000 lei

Mihai Boicu
25 aug 2007 666 vizualizări
Prefectul Ion Oprea a facut ieri un control surpriza la doua scoli si o gradinita din comuna Cotesti. Dupa ce l-a luat din sediul primariei pe primarul Sandu Iacob sa-l insoteasca, Oprea a oprit prima data la Scoala nr. 2, cu clasele I-IV, din satul Odobasca.

Prefectul a facut ieri o vizita surpriza la scolile din comuna condusa de democratul Sandu Iacob

Cum usile erau inchise, edilul a adus-o de acasa pe femeia de serviciu sa le deschida. Prima promisiune a prefectului a fost ca va aduce mobilier nou, intrucit cei 22 de elevi invata in banci de 50 de ani. Guvernul a alocat pentru aceasta scoala suma de 14.000 lei, insuficienta dupa cum s-a plins primarul. Sandu Iacob a spus ca mai e novoie de bani pentru izolatia cladirii, imprejmuire si grup sanitar. Pentru Scoala 2 din Cotesti, Institutia Prefectului a solicitat Guvernului suma de 100.000 de lei din cei 7 milioane de lei ceruti in total in memoriul trimis luni la Ministerul Educatiei. Pentru Scoala din Budesti, cu clasele I - VIII, a fost repartizata suma de 26.000 lei. Prefectul Ion Oprea nu a putut vedea in interior ceea ce s-a realizat intrucit directorul scolii se afla in concediu. Primarul Sandu Iacob a spus ca pina acum s-a pus timplarie termopan, sobe si utilitati si mai trebuie realizate izolatia exterioara si grupul sanitar. Suma necesara pentru realizarea acestor lucrari a fost estimata la 350.000 lei. Scoala din Budesti are sase clase, in care invata 97 de levi. La gradinitia din acelasi sat s-au facut lucrari in limita sumei de 5.000 lei alocata din bugetul local pentru reparatii. "Am cumparat materiale de 27 milioane lei vechi, sa vedem acum cit ne va costa manopera", a spus primarul comunei Cotesti. Pina acum, la gradinita s-au inscris 50 de copii, dupa cum a precizat educatoarea Monica Neagu. La scolile din Cotesti s-a lucrat mai putin decit in alte localitati la scoli. "La Cotesti a fost si o alta problema, s-au alocat foarte putini bani, 400 de milioane de lei vechi. Am facut o solicitare la minister si sper sa se aloce banii necesari. Pe linga lucrari de reparatii trebuie sa gasim si alt mobilier", a spus prefectul. Democratul Sandu Iacob a spus ca pentru ambele scoli inspectate ieri s-a intocmit documentatia necesara obtinerii de fonduri si a fost trimisa la Guvern inca de anul trecut. "Nu ma asteptam la o asemenea bomba, sa ne scoata de pe lista. As fi inteles daca nu aveam proiectele realizate, dar nu asa", s-a plins primarul din Cotesti. Prefectul Oprea a spus ca saptamina viitoare va merge cel putin in doua localitati pentru a vedea situatia scolilor, asa cum a procedat in aceasta saptamina, cind a mai fost la Reghiu. (M. BOICU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.