Educație

Directorul Barbieru, la un pas de a fi demis

Camelia Stănilă
24 aug 2007 1694 vizualizări
Directorul scolii Bordeasca Veche a fost acuzat recent si de hartuire sexuala u Banel Barbieru a fost scos de sub urmarire penala in cazul transferului a doi elevi u "chiar imi pare rau ca nu este liberal", a comentat ieri seful ISJ, liberalul Iordache Bostan

Directorul Scolii Bordeasca Veche, democratul Banel Barbieru, este la un pas de a fi demis de conducerea Inspectoratului Scolar. Inspectorul general Iordache Bostan spune ca dosarul cu reclamatii la adresa lui Banel Barbieru se ingroasa pe zi ce trece, cea mai recenta acuzatie fiind de hartuire sexuala, venita din partea unei invatatoare. Astfel, directorul de la Bordeasca Veche a devenit unul din cei mai reclamati manageri de scoli din Vrancea, mai ales in ultima perioada, de la instalarea in functie a lui Iordache Bostan. Seful ISJ spune ca a verificat rapoartele de inspectie efectuate pina acum la Scoala Bordeasca Veche, astfel ca a constatat numeroase nereguli in documentele scolare, ceea ce ar fi un bun motiv pentru inlaturarea directorului din functie. "Am solicitat spre analiza dosarele de inspectii si am gasit vreo 20 de nereguli. Nu stiu cum de n-a fost sanctionat pina acum. Am gasit cereri cu acelasi numar de inregistrare, spatii libere lasate in registrul de intrari-iesiri, care au si fost fotografiate de colegii din Inspectorat. Am decis sa inceteze activitatea de director al domnului Barbieru si am solicitat juristei ISJ sa-mi intocmeasca un raport in acest sens. Daca sint suficiente argumente, voi semna si decizia de demitere a domnului Banel Barbieru. Si sper ca totul sa se opreasca aici. Am avut si o discutie cu dinsul, o parte din acuzatii le-a recunoscut, o parte nu. Pentru o serie de nereguli da vina si pe secretara, toti o fac, dar astfel de spatii libere in registru sint o invitatie la incalcarea legii, creaza posibilitati de frauda", a mentionat inspectorul general Iordache Bostan. Acesta recunoaste ca demiterea lui Banel Barbieru ar putea fi interpretata politic, avind in vedere ca acesta este si vicepresedinte al organizatiei PD Vrancea. "Chiar imi pare rau ca nu este liberal. Putea sa fie si de 3 ori liberal, ca tot aceeasi hotarire luam. Daca vor fi astfel de cazuri, sesizate de colegi, voi lua masuri", subliniaza seful ISJ.


"Ar trebui sa probeze acuzatia in justitie"


Directorul scolii Bordeasca Veche, Banel Barbieru, spune ca acuzatia de hartuire sexuala nu i-a fost adusa la cunostinta de ISJ si neaga astfel de relatii cu respectiva invatatoare. Pe de alta parte, managerul sustine ca toate necazurile i se trag de la Elena Pavel, sotia primarului Nicolae Pavel, dar si de la fiul acestora, care este profesor de un an in cadrul scolii. Aceasta dupa ce, in luna martie, profesoara a fost implicata intr-un scandal legat de agresarea unui elev, impreuna cu o educatoare, ambele fiind atunci sanctionate cu avertisment de consiliul profesoral, sactiuni anulate apoi de ISJ. "Am solicitat si eu in scris Inspectoratului Scolar sa vad acest dosar cu reclamatii, este dreptul meu. Am auzit din spusele unor colegi ca am fost acuzat de hartuire, dar n-am vazut nici o reclamatie. Nu am avut nici un fel de relatie, decit una profesionala, cu respectiva doamna. Dar, normal, o astfel de acuzatie nu se adreseaza la ISJ si astept sa fie probata in justitie", spune directorul Banel Barbieru. Acesta a adaugat ca se asteapta sa fie demis, insa spune ca are dreptul sa se apere. Desi recunoaste ca acum 2 saptamini a fost vizitat la scoala de seful ISJ, cu care apoi a mai purtat si o discutie pe tema lucrurilor care i se reproseaza, democratul Barbieru spune ca in registrul de inspectie nu i-au fost consemnat nimic care ar putea duce la demitere. "Normal ar fi sa existe un raport de inspectie in care sa fie trecute sanctiunile care se dau. Nu e normal ca actuala conducere a ISJ sa intocmeasca o comisie de cercetare, sa vada daca aceste reclamatii sint reale, sa am si eu dreptul de a ma apara?", mai spune Banel Barbieru, precizind si faptul ca a fost scos de sub urmarire penala in cazul reclamatiei ce vizeaza transferul a doi elevi in mod ilegal. Democratul Banel Barbieru a fost acuzat si de abuz in serviciu in cazul lucrarilor de reabilitare realizate la scoala. (Camelia STANILA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.