Educație

Filmul 4 luni, 3 saptamîni si 2 zile vine la Focsani

Mihaela Beșleagă
24 aug 2007 709 vizualizări
Caravana "4 luni, 3 saptamîni si 2 zile", care ofera o proiectie cinematografica de inalta calitate, va poposi dupa 14 septembrie si in orasul nostru u Ziarul de Vrancea va fi partener media in proiect

Celebrul film regizat de Cristian Mungiu, "4 luni, 3 saptamini si 2 zile" va ajunge in curind si in Focsani. Vrincenii vor putea sa vizioneze pelicula care a cistigat in acest an trofeul Palme d"â"¢Or la Festivalul de Film de la Cannes si alte doua premii, oferite in cadrul aceluiasi festival: premiul FIPRESCI, al Federatiei Internationale a Criticilor de Film si Premiul Ministerului Francez al Educatiei Nationale, pentru valoarea sa educativa. Cel mai premiat film romanesc, "4 luni, 3 saptamini si 2 zile" va rula incepind din 14 septembrie in cinematografele din toata tara, inclusiv in Focsani, cel mai probabil la Casa de Cultura a Sindicatelor "Leoplodina Balanuta". în paralel cu distributia in cinematografe, Voodoo Films si Image Factory vor organiza o caravana in 15 orase importante din Romania, in care nu mai exista sali de cinematograf sau acestea sint improprii pentru o proiectie la standarde inalte. Din nefericire, orasul Focsani se afla in aceasta situatie, iar prin Caravana "4 luni, 3 saptamini si 2 zile", organizatorii vor sa ofere publicului vrincean posibilitatea de a urmari un film romanesc premiat international in conditiile unei proiectii cinematografice de inalta calitate. In cadrul caravanei, proiectiile vor avea loc de pe pelicula, cu un echipament ultraperformant inchiriat din Germania si care implica montarea instalatiilor audio video in Casa de Cultura. "Ziarul de Vrancea" este partener media al acestui eveniment care aduce in cinematograful focsanean cel mai premiat film romanesc.


Scurta cronica a filmului


"4 luni, 3 saptamini si 2 zile" face parte dintr-un proiect mai mare intitulat "Amintiri din epoca de aur", o istorie subiectiva a comunismului in Romania spusa prin intermediul legendelor urbane. Telul proiectului este acela de a vorbi despre aceasta perioada fara referiri directe la comunism, ci doar prin diferite povesti concentrate pe optiuni personale intr-un timp al intimplarilor nefericite pe care lumea trebuia sa le traiasca de parca ar fi fost firesti. Filmul premiat la Cannes, regizat de talentatul Cristian Mungiu, a fost ales de o comisie formata din critici de film si cineasti sa reprezinte Romania la editia de anul viitor a premiilor Oscar, fiind inscris in cursa pentru Cel mai bun film strain. In rolurile principale din "4 luni, 3 saptamini si 2 zile" joaca Anamaria Marinca, Laura Vasiliu, Vlad Ivanov. Nascut in anul 1968 la Iasi, Cristian Mungiu este unul din cei mai reputati regizori romani reprezentind generatia postdecembrista. Pe linga filmul care i-a adus celebritatea, Cristian Mungiu a mai regizat: "Occident" (2002), Obiecte pierdute - segmentul "Curcanii nu zboara" (2005), Lost and Found - segment "Turkey Girl", Mariana (1998). (Mihaela BESLEAGA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.