Educație

Bacalaureat la 52 si 39 de ani

Camelia Stănilă
23 aug 2007 744 vizualizări
Cea de-a doua proba orala a bacalaureatului, la limbi straine, a mers mult mai repede, candidatii trecind cu mai multa usurinta prin fata comisiilor de examinare.

Promovabilitate 100% la engleza si franceza u azi vor incepe probele scrise ale bacalaureatului

Absolventii de liceu au iesit cu zimbetul pe buze din sali, notele fiind si ceva mai bune. De altfel, toti cei 83 de candidati care s-au prezentat ieri la examen, din cei 101 inscrisi initial, au fost promovati. "Cei mai multi, 25, au obtinut note intre 7 si 8", a precizat Ioan Maxim, presedintele centrului de examinare de la Grupul Scolar de Electrotehnica. Chiar si cel mai in virsta candidat al acestei sesiuni a obtinut un 8 la engleza, la cei 52 de ani ai sai. "Am terminat la Grupul Scolar de Industrie Usoara, am facut 12 ani la seral. Imi mai lipsea un an si examenul de bacalaureat. N-am reusit sa dau in prima sesiune anul acesta. De 10 ani sint plecat la munca in strainatate, prin Anglia, Spania si alte tari, insa acum am considerat ca trebuie sa-mi definitivez studiile si sa ma asez in tara. Cred ca o sa-mi fac si o mica afacere in domeniul curateniei de interioare. La oral nu am foarte mari emotii, am luat 7 la romana si la franceza chiar nu-mi fac probleme pentru ca intotdeauna mi-au placut limbile straine. Am insa ceva emotii la matematica, dar si la romana, pentru ca n-am reusit sa ma pregatesc foarte mult. Insa mi-au placut filmele facute dupa marile romane, mi-au ramas in minte si sper sa am noroc de un subiect usor", ne-a marturisit si Nicu Racaru din Focsani, care da bacalaureatul la 39 de ani. Potrivit statisticilor existente la Inspectoratul Scolar, la engleza 4 candidati au obtinut intre 6 - 6.99, cite 10 au avut intre 7 - 7.99 si 8 - 8.99, doar 3 au obtinut intre 9 - 9.99 si 2 au obtinut chiar nota maxima -10. La franceza, din cei 55 de candidati prezenti, 11 au luat note intre 6 -6.99, in timp ce 15 au fost recompensati de profesori cu note intre 7 - 7.88. Alti 12 absolventi de liceu au obtinut note intre 8 - 8.99, iar 16 au avut note peste 9.


289 de candidati, la romana scris


Astazi debuteaza si probele scrise ale bacalaureatului, cu limba si literatura romana, care va avea si cei mai multi candidati - 289. Reprezentantii comisiei judetene de bacalaureat au facut si o noua instruire, la care a participat si Daniel Marici, lector la Universitatea Politehnica Iasi, presedintele centrului de evaluare stabilit la Grupul Scolar de Constructii Montaj. Comisia a fost completata, prin tragere la sorti de Nicolae Pintilie de la Colegiul "Al. I. Cuza" - vicepresedinte, Titi Purdel de la Grupul Scolar de Electrotehnica - secretar si de Emil Radu, Costache Lupu si Vasile Lupu- membri. Acestia vor coordona partea de evaluare a lucrarilor. Ieri s-au tras la sorti si cei 6 corectori ai lucrarilor la limba romana, care vor fi evaluate de azi, dupa ora 16.00, de catre profesorii Aurelia Nedelcu, Enache Mindrescu, Eugenia Blagan, Elena Aluculesei, Carmina Corbeanu si Maria Lupu. (C. STANILA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.